Merimaskulainen Juha Haapakoski täytti 60

MERKKIPÄIVÄ. Merimaskulainen Juha Haapakoski vietti tiistaina 13. lokakuuta 60- vuotisjuhliaan Naantalissa Cafe Akselissa.
Kun Haapakoski täytti 50, hänen syntymäpäiväkakkuuaan syötiin hänen silloin omistamansa Rannikkoseutu-lehden uudessa toimituksessa Raision keskustassa. Samalla vietettiin uusien toimitilojen avoimia ovia.
Haapakoski myi Rannikkoseudun vuonna 2009, ja tänä syksynä hän aloitti kansanedustaja Ilkka Kanervan avustajana. Väliin jäävinä vuosinakaan Haapakoski ei ollut toimeton.
– En koskaan lakannut tekemästä. Kirjoitin kirjan Matti Koivurinnasta ja veistin navetan hirrestä, kertoo Haapakoski.
– Lisäksi minulla on kaksi perheyhtiötä, joista toinen hoitaa lehdestä jäänyttä varallisuutta ja toinen taas keskittyy metsätalouteen, hän jatkaa.
Kansanedustajan avustajana toimittajan urasta on ollut hyötyä.
– Kirjoittaminen ja kommunikointi on helppoa ja toisaalta tunnen entuudestaan paljon ihmisiä. Toisaalta kun monta vuotta olin yrittäjänä ja sain itse määrätä kaikesta niin tässä pestissä olen saanut taas tutustua vanhaan kunnon työstressiin. Nyt kuitenkin jo tuntuu, että saan asiat hyvin hanskaan, Haapakoski kommentoi.
Metsässä viihtyvän Haapakosken juhlissa tarjottiin kakun päällä itse poimittuja lakkoja. Viikonloppuna, kun Haapakoski juhlii vielä perheensä kanssa, pöytään nostetaan hänen juuri ampumansa peuran vasa.
Mutta missä Haapakoski mahtaa juhlia 70-vuotispäiviään?
– Täytyy elää nykypäivää. Tässä voi itse tehdä kaikkea pientä, mutta suuret pyörät pyörivät minusta riippumatta. Toivon tietysti terveyttä ja kuntoa, syntymäpäiväsankari sanoo.

Janica Vilen