Sininen puku tekee paluun

Portnoj-perheyritys luottaa kotimaisiin tuotteisiin ja asiantuntevaan asiakaspalveluun. Dan (vas.) ja Dean Portnoj esittelevät tässä syksyn ja talven trendejä miesten juhlapukeutumisessa. Kuva: Ragip Önsoy
sininen puku
Portnoj-perheyritys luottaa kotimaisiin tuotteisiin ja asiantuntevaan asiakaspalveluun. Dan (vas.) ja Dean Portnoj esittelevät tässä syksyn ja talven trendejä miesten juhlapukeutumisessa. Kuva: Ragip Önsoy

MUOTI. Trendikäs mies käyttää värejä juhlapukeutumisessaan. Tumma puku -pukeutumiskoodikin hyväksyy tämän hetken muotivärin eli sinisen – vaikkakin vain tummimmassa mahdollisessa sävyssään. Juhliin valitaan nyt useimmiten slim fit -puku, mikäli vartalonmalli vain sen sallii.

Sankar tehtaanmyymälän yrittäjä Dan Portnoj ei allekirjoita käsitystä, että miehet pukeutuvat juhlaan kuin juhlaan samalla tavalla.

– Rennommassa tilaisuudessa oiva valinta on sininen puku värikkäällä kauluspaidalla ja taskuliinalla, joka saa korvata solmion.
– Tietenkin on tilaisuuksia, kuten lähiomaisen hautajaiset, joissa tumma puku on etiketin mukaan edelleen ainoa oikea valinta.

Värikkäät kuosit asusteisiin

Mies voi ja saa irrotella juhlapukeutumisessaan esimerkiksi koristamalla pukua värikkäin asustein.

– Rentoa tyylikkyyttä haetaan oli kyse sitten arjen tilaisuuksista tai vapaamuotoisemmista juhlista, Dan Portnoj toteaa.

Sankar-perheyrityksen Dean Portnoj näkee väri- ja kuosiskaalan laajentumisen positiivisena asiana.

– Tykkäämme Dan-isäni kanssa itsekin käyttää värejä, joten tämä on tervetullut trendi niin meille kuin monelle muullekin miehelle. Värivaihtoehtoja on joka koossa aina isojen miesten pukuihin, irtotakkeihin ja -housuihin asti.

Istuvuutta mittatilauksella

Puvun on oltava oikean kokoinen ja istuva, jotta se näyttää hyvältä päällä.

– Trendikäs slim fit eli vartalonmyötäinen malli ei välttämättä sovi kaikenkokoisille miehille. Sopivin puku löytyy aina paitsi mittojen, myös asiakkaan omien mieltymysten perusteella, Dean Portnoj huomauttaa.

Joillekin herroille sopiva puku löytyy valmiina, joku toinen taas kaipaa mittatilauspukua. Mittatilauspuvulla tarkoitetaan asiakkaan mittojen ja valintojen mukaan tehtyä, tehtaassa valmistettua, pukua.

– Siinä missä naiset usein pitävät vaatekaupoissa kiertelemisestä, miehet ovat tyytyväisiä, kun istuva puku löytyy nopeasti. Jos ominta pukua jostain syystä ei saman tien löydy, sellaisen saa parin viikon toimitusajalla, Portnojt sanovat hymyillen.

Katariina Mäkinen-Önsoy