Parkettien partaveitset

Chicago Bullsin takamiehen Derrick Rosen ja muut niin uudet kuin vanhatkin tähdet tunnistaa jo liikkeistään.

Vaimo kävelee olohuoneeseen ja vilkaisee telkkaria, sitten minua ja vanhempaa poikaa sen edessä. ”Koska te olette alkaneet seuraamaan koripalloa?”, hän ihmettelee.

Kehittäjä:Visual Concepts
Julkaisija:2K Games
Pelaajamäärä: 4 samalla koneella, 10 verkossa
Julkaistu:01.11.2012
Saatavilla:PS3, Xbox 360, Wii, WiiU
Testattu: Xbox360

NBA 2K13 näyttää niin aidolta, että sitä luulee helposti ensin oikeaksi ottelulähetykseksi. Pikselipelureiden liikkeet on kaapattu reaalimaailman esikuviltaan ja tilanteeseen sopiva juonto tekee kokonaisuudesta ällistyttävän todellista.

En ole NBA-sarjan pelejä koskana pelannut, enkä ymmärrä koripallon hienouksia. Silti peli nappasi mukaan heti kun annoin toisen peliohjaimen pojalle. Samalta sohvalta voi levypalloista kisata jopa neljä pelaajaa, jos vain ohjaimia löytyy riittävästi. Netin kautta onnistuu 10 pelaajan moninpeli.

Koska tämä oli ensikosketukseni pelisarjaan, koin että peli on pikkuisen vaikea oppia. Muutaman tunnin pädisulkeisten jälkeen perusasiat olivat kuitenkin riittävästi hallussa riistojen, estämisten ja heittojen osalta kunnon hauskanpitoon.

Pelistä löytyy varsinkin yksinpelaajien iloksi MyCareer-uramoodi, jossa nuorta lupausta luotsataan maailman kovimpaan korissarjaan. Mukana on myös pelattavana historiallisia klassikkojoukkueita, kuten vuoden 1992 olympialaisten Dream Team.

NBA 2K13 tuottajana on toiminut räppäri/tuottaja/Beyoncén puoliso Jay-Z. Siksi pelissä näkyvät vahvasta musavideomaisuus ja sellainen räppärin bling-bling asenne. Pelissä on esimerkiksi uskomaton määrä lähinnä kikkailuarvon omaavaa tauhkaa, kuten mahdollisuus tuunata oman pelaajan liikkeitä, asusteita ja mukana on jopa oma kenkäeditori(!).

Lyhyesti sanottuna NBA 2K13 on yksi kaikkien aikojen parhaista urheilupeleistä ja nautittava varsinkin porukalla sohvalta nautittuna.

Kai Saarto

ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Arvosana
9
Edellinen artikkeliBoggle Flash
Seuraava artikkeliSuper Meat Boy
parkettien-partaveitsetVaimo kävelee olohuoneeseen ja vilkaisee telkkaria, sitten minua ja vanhempaa poikaa sen edessä. ”Koska te olette alkaneet seuraamaan koripalloa?”, hän ihmettelee. Kehittäjä:Visual Concepts Julkaisija:2K Games Pelaajamäärä: 4 samalla koneella, 10 verkossa Julkaistu:01.11.2012 Saatavilla:PS3, Xbox 360, Wii, WiiU Testattu: Xbox360 NBA 2K13 näyttää niin aidolta, että sitä luulee helposti ensin oikeaksi ottelulähetykseksi. Pikselipelureiden liikkeet...