Raitti 181 kokoaa koulutus- ja markkinointimateriaalia

Raitti 181 ry
Keskeinen osa sauvolaisen Raitti 181 ry:n Digiosaavat raittilaiset -hanketta on kouluttaa sekä valjastaa uudet opitut asiat osaksi työarkea. Raittilaisia ovat muun muassa Susanna Muurinen MinBystä, Sanna Katajainen Nuorcaminosta ja Susanna Katajainen Wanha Liesniemestä. Kuva: Katariina Mäkinen-Önsoy / Turun Seutusanomien arkisto.

Digiosaavat raittilaiset -hankkeessa järjestetään kaikille avoimia tilaisuuksia.

SAUVO.

Sauvolainen Raitti 181 ry käynnisti Digiosaavat raittilaiset -hankkeen Kalles Backa 55 -ravintolassa lokakuun alussa pidetyssä esittelyillassa. Hankkeen ideana on parantaa Raitin varrella olevien sosiaalisen median osaamista, jotta asiakkaiden, matkailijoiden ja uusien sauvolaisten tavoittaminen sujuisi entistä helpommin.

Digiosaavat raittilaiset -hankkeeseen kuuluu kaikille avoimia ja ilmaisia koulutuksia, jotka starttasivat viime perjantaina.

– Paikkoja koulutuksissa oli kaiken kaikkiaan 30, ja olemme lähettäneet kurssikirjeet nyt 17 ilmoittautuneelle. Olemme tyytyväisiä tähän osallistujamäärään, jossa on mukana yhdistyksen jäsenistöön kuuluvien lisäksi myös muita toimijoita, kuten esimerkiksi aloittelevia yrittäjiä ja pidempiaikaisia yhdistys- ja yritystoimijoita alueelta, hankevastaavana toimiva Raitti 181 ry:n puheenjohtaja Ida-Maria Tanhua kertoo.

Koulutukset on ajoitettu syyskaudelta kevään puolelle niin, että niistä muodostuu sopivan mittainen oppimisen polku. Raitti 181:n varrella sijaitsevassa ravintola Kalles Backa 55:ssä toteutettavissa koulutuksissa harjoitetaan digitaitoja tarinallistamisesta, some-kanavien sisällöntuotosta ja hakukoneoptimoinnista saavutettavuuteen ja tuotteistamiseen.

Hankkeessa on useampia kouluttajia.

Heihin kuuluvat Tarinakone Oy:n Anne Kalliomäen lisäksi paikallisesti tutut toimijat, Salervo & Sallisen Maria Salervo ja Mikko Sallinen sekä Nuorcaminon Sanna Katajainen.

– Viimeiset koulutukset pidetään maaliskuussa. Hankkeessa päivitämme myös Raitti 181 ry:n paperista markkinointimateriaalia, jossa esitellään vanhoja ja uusia raittilaisia. Materiaalin kokoaminen alkaa jäsenten kanssa alkuvuodesta. Kokonaisuudessa materiaalit ovat arvion mukaisesti valmiina kesäkuussa, mutta hankeaikaa meillä on vuoden 2025 loppuun asti, Ida-Maria Tanhua Raitti 181 ry:stä sanoo.

Raitti 181 ry:n tarkoituksena on nostaa paikallista osaamista esille Sauvon kunnan poikki kulkevan maantie 181:n varrella. Yhdistys tiedottaa alueen palveluista, ja matkailukohteista, ja järjestää tapahtumia ja antaa neuvontaa asioista, jotka palvelevat niin matkailijoita, kesämökkeilijöitä kuin alueen asukkaita tai satunnaisia ohikulkijoita.

Matkailubrändin nimeä kantava yhdistys näki päivänvalon vuonna 2020.

Yhdistyksen perustaminen mahdollistaa vuosien 2016–2017 aikana syntyneen Raitti 181 -tavaramerkin edelleen kehittämisen.

– Yhdistyksen perustamisen aikaan poikkeuksellinen tilanne vei toiminnan myös Raitti 181:ltä. Nyt meidän on tarkoitus hankkeen myötä virittäytyä uudelleen koronahiljaisuuden jälkeen, kertoo Ida-Maria Tanhua.

– Brändin eteenpäin vienti yhdistyksenä tuo mukanaan mahdollisuuksia. Rahoitusta tulee hakea hankkeisiin, joilla on pointti rahoituksen myöntäjän näkökulmasta, ja jotka ovat sen lisäksi meitä palvelevia, lisää Tanhua.

Rahoitusta puolsi Leader Varsin Hyvä 80-prosenttisella tuella reilun 16 000 euron Digiosaavat raittilaiset -hankkeelle, ja lopullisen päätöksen hankerahoituksesta teki ELY-keskus syyskuussa. Raitti 181 ry tekee yhteistyötä Sauvon kunnan kanssa.

– Hankkeen rahoituksen 20 prosentin omavastuuosuus syntyy yhdistyksen talkootyötunneista, Tanhua toteaa.

Katariina Mäkinen-Önsoy