Hessundinsalmen sillan veneväylä suljetaan talvikaudeksi

LIIKENNE.

Mt 180 Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen siltojen uusiminen -hanke tiedottaa, että Paraisten Hessundinsalmen uuden sillan rakennustyömaan kohdalla kulkeva Hessundinväylä suljetaan kokonaan talvikaudeksi 2024–2025. Samalla käytöstä poistuu veneilykauden aikana käytössä ollut työsillan kulkuaukko.

Veneväylän sulku tapahtuu marraskuun aikana. Hanke tiedottaa tarkan päivämäärän myöhemmin. Sulku kestää huhtikuun 2025 loppuun saakka ja Hessundinväylä avataan uudelle veneilykaudelle viimeistään 1. toukokuuta.

– Hessundinsalmen veneväylä suljetaan, jotta vanhan Hessundinsalmen sillan alle voidaan rakentaa yhtenäinen työsilta ja tukiteline. Vanha silta tullaan purkamaan alkuvuodesta 2025 alkaen tälle työsillalle, kertoo hankkeesta vastaava projektipäällikkö Janne Wikström Väylävirastosta.

Mt 180 Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen siltojen uusiminen -hankkeen tavoitteena on turvata ainoan maantieyhteyden säilyminen entistä parempana Paraisille ja Turunmaan saaristoon. Lisäksi mahdollistetaan alueen valtakunnallisesti merkittävän teollisuuden HCT-kuljetukset. Hanke myös tukee Paraisten elinkeinoelämän ja maankäytön kehittämistä sekä lisää liikenteen turvallisuutta ja asumisviihtyisyyttä. Hankekokonaisuuden kustannusarvio on 128 miljoonaa euroa.

Turun Seutusanomat