Vauvan päivää vietetään perjantaina

TAPAHTUMAT.

Valtakunnallista Vauvan päivää vietetään joka vuosi syyskuun viimeisenä perjantaina, tänä vuonna jo kahdeksatta kertaa. Teemapäivän tavoitteena on vahvistaa vauvojen ja vauvaperheiden asemaa ja rakentaa lapsiystävällisempää Suomea.

Vauvat ja luonto – pidetään yhdessä huolta -teemaisia tapahtumia järjestetään 27. syyskuuta ympäri Suomen, myös ilmestymisalueemme kunnissa. Naantalin ja Raision tapahtumat ovat käynnissä kello 9–13.

Naantalin seurakuntakeskuksessa järjestettävässä tapahtumassa on ohjelmassa muun muassa vauvojen musiikkirytmiikkatuokioita kello 9.30, 10.15, 11.00 ja 11.45. Värikylpytuokioon voi varata ryhmäajan paikan päällä. Oma pyyhe ja vaihtovaatteet kannattaa ottaa mukaan.

Tilaisuudessa on puffetti ja seurakunnan kirppis sekä luontoteemainen aistirata vauvoille, askartelua, vinkkejä 0–2-vuotiaiden retkievääksi, kestovaippaesittely, pop-up neuvola, uniohjantaa ja uusperheneuvontaa. Veera/Tunnejakeho.fi tutustuttaa vauvahierontaan ja Anna-Kaisa/Lempeatkadet.fi tarjoaa pää-, käsi-/jalkahierontahetkiä vanhemmille.

Raision seurakuntatalolla Vauvan päivän tilaisuus järjestetään yhdessä eri toimijoiden kanssa ja tarjolla on monenlaista ohjelmaa ja tutustumista eri lapsiperheiden palveluihin.

Päivä alkaa MLL:n järjestämällä Tanssitan vauvaa -tilaisuudella, jota seuraa Raision seurakunnan pitämä vauvojen värikylpy ja Fysioksen kehonhuoltotuokio. Ohjelmassa on myös vauvojen aistipolku, nonstop-neuvola, kahvio, vauvaperhepalvelut, lasten leikkinurkka ja askartelupiste, nallesairaala ja vauvojen EA-info, pikakampauksia tai päähierontaa vanhemmille, satuja eri kielillä, ötökkäkirjoja, luontoaskartelua sekä Hyvän Olon Iloa – vauvan vyöhyketerapiaa ajanvarauksella.

Kirkkosalin Babytorin järjestää Raseko, SPR Raision osasto ja Kampaamo Minna Hukkanen sekä Kappelin toiminnot Raision kirjasto ja Raision kaupungin kotoutumispalvelut.

Katariina Mäkinen-Önsoy