Välkky-suojatievaroitin turvaa koululaisten liikkumista Paimion Vistalla

LähiTapiola Varsinais-Suomen vastuullisuus- ja viestintäpäällikkö Lotta Kannisto ja Paimion kaupungin hallintojohtaja Jaana Hölsö. Kuva: Assi Antinmaa.
LähiTapiola Varsinais-Suomen vastuullisuus- ja viestintäpäällikkö Lotta Kannisto ja Paimion kaupungin hallintojohtaja Jaana Hölsö. Kuva: Assi Antinmaa.

LähiTapiola Varsinais-Suomi lahjoitti Paimion kaupungille Välkky-suojatievaroittimen liikenneturvallisuustekona.

PAIMIO. 

LähiTapiola Varsinais-Suomi on lahjoittanut Paimion kaupungille Välkky-suojatievaroittimen, jonka tarkoituksena on turvata kaikkien paimiolaisten ja etenkin koululaisten liikkumista Vistalla.

Välkky suojatievaroitin helpottaa jatkossa sekä kevyen liikenteen että autoilijoiden havainnointia Vistan koulun edustalla. Välkky alkaa vilkkua autoilijalle, kun jalankulkija on astumassa suojatielle.

Paikka on erinomainen valinta, sillä LähiTapiolan Arjen katsaus -kyselyyn vastanneista 81 prosenttia on huolissaan lasten suojatieturvallisuudesta koulujen lähistöllä Turun seudulla.

– Paimion kaupungin liikenneturvallisuuden kehittäminen on meillä jatkuvasti ajankohtaista. Vistantiellä on erittäin vilkas liikenne ja koulun ympäristössä kulkee paljon lapsia ja nuoria. LähiTapiolan Välkky lahjoitus tuli nyt erittäin hyvään paikkaan turvaamaan koululaisten liikkumista Vistalla, iloitsee Paimion kaupungin tekninen johtaja Juha Saarinen.

LähiTapiola Varsinais-Suomi on lahjoittanut tänä vuonna seitsemälle toimialueensa paikkakunnalle Välkyn.

– Tänä vuonna tehdyt lahjoitukset ovat osa yhtiömme vastuullisuusohjelmaa. Ohjelman mukaisesti tulemme seuraavan kahden vuoden aikana tarjoamaan Välkkyä lahjoituksena kaikille toimialueemme paikkakunnille. Tämä on konkreettinen tapa edistää liikenneturvallisuutta ja parantaa suojatieturvallisuutta alueellamme, kuten nyt Paimiossa. Olemme onnistuneet työssämme, kun vahinkoa ei tapahdu, sanoo LähiTapiola Varsinais-Suomen vastuullisuus- ja viestintäpäällikkö Lotta Kannisto.

Välkky on aktiivinen suojatievaroitin vuorokauden ympäri, mutta pimenevän kauden lähestyessä heijastimien tärkeyttä ei voi unohtaa.

– Välkky on väsymätön ja tehokas liikenneturvallisuuden edistäjä vuoden jokaisena päivänä, mutta loppujen lopuksi turvallinen liikennekulttuuri on meidän jokaisen vastuulla. Muistetaan siis käyttää heijastimia ja olla tarkkana liikenteessä, muistuttaa Kannisto.

LähiTapiola Varsinais-Suomen lahjoituskampanja on osa LähiTapiolan valtakunnallista kampanjaa, jossa Välkky lahjoituksia tehdään yli sata ympäri Suomen. Välkky-suojatievaroittimien vaikutusta liikenneturvallisuuteen seurataan valtakunnallisesti ja tuloksista raportoidaan myöhemmin.

LähiTapiolan Arjen katsaus -kyselyn mukaan Turun seudulla vain kuusi prosenttia ihmisistä luottaa siihen, että autoilija pysähtyy ennen suojatietä antaakseen jalankulkijalle tietä. 77 prosenttia varsinaissuomalaisista kokee, että itsensä näkyväksi tekeminen liikenteessä on osa hyvää liikennekulttuuria.

Turun Seutusanomat