Oikeesti-musikaali kajahtaa Paimion Museonmäellä

Legendaarinen tanssiorkesteri Finlanders viettää 40-vuotisjuhlavuottaan näyttävästi. Kuva: Peter Sebastian.
Legendaarinen tanssiorkesteri Finlanders viettää 40-vuotisjuhlavuottaan näyttävästi. Kuva: Peter Sebastian.

PAIMIO.

Paimion Teatteri esittää kesällä kantaesityksenä Oikeesti-musikaalin tanssiorkesteri Finlandersin 40-vuotisjuhlien kunniaksi. Yhtyeen ja tekijätiimin yhteistyössä valmistuneessa musikaalissa koetaan keski-ikäisen Kirsikan kasvutarina, tuttujen melodioiden rytmittämänä ”saisinko vihdoin kokea kaiken, mikä ollut on unelmaa…”.

Merita Seppälän käsikirjoittaman ja Laura Hurmeen ohjaaman esityksen orkestroinneista vastaa Finlanders-yhtyeestä tuttu Paimion Teatterin luottomies Pasi Ketola. Musikaalitiimin lauluvalmentajana toimii Roope Pelo ja näyttelijöiden askeleet laittaa kohdilleen Emmi Tiermas sekä Marko Carlson.

Roolihahmojen ulkoasuista vastaa tuttu kaksikko: maskeeraaja Ida Ollula sekä puvustaja Taija-Leena Jokilehto. Lavasterakennuksesta vastaa Anton Simolin, äänipöydän takana nähdään Esteri Mäkinen ja harjoituskuiskaajina toimivat Pia Poikonen sekä Johanna Johnsson-Jalo. Ulkoasusta vastaa Ville Kotamäki ja tuottajana toimii Sebastian Allén.

Vuonna 1984 perustettu Finlanders, eli tutummin kutsuttuna Finkut, ovat musiikin rautaisia ammattilaisia, jotka ovat kiertäneet aktiivisesti ympäri Suomea viihdyttäen yleisöä konsertoiden ja tanssittaen.

Finlandersin oma levytystuotanto on laaja. Albumeja on julkaistu yli 20 kappaletta. Julkaisutuotanto sisältää esimerkiksi listahitit Oikeesti, Kaikki tytöt, Hiljaiset sillat, Enemmän kuin milloinkaan, Anna jatkua yön ja Tule lähemmäksi. Levyt ovat myyneet kultaa ja platinaa.

Kunnianosoituksena Finlandersin pitkälle uralle toteutettavan Paimion Teatterin Oikeesti-musikaalikesän päätteeksi nähdään vielä Finlanders 40 vuotta -juhlakonsertti.

Katariina Mäkinen-Önsoy