Kaksoisraide-yleisötilaisuudet Kaarinassa ja Paimiossa

Salon ja Turun välisen kaksoisraiteen suunnittelu etenee.

LIIKENNE.

Turun Tunnin Juna Oy järjestää kesäkuussa alueen maanomistajille ja asukkaille suunnattuja yleisötilaisuuksia, joissa esitellään Hajala–Kupittaa-kaksoisraiteen ratasuunnitelmaluonnoksia. Tilaisuudet pidetään Kaarinassa 7.6. ja Paimiossa 8.6., ja niihin on kutsuttu suunnitellun ratalinjauksen läheisyydessä sijaitsevien kiinteistöjen omistajat.

Paimion tilaisuudessa käsitellään ratasuunnitelmaa Hajala-Nunna, jonka suunnittelualue rajautuu Salon Hajalasta Kaarinan Verkakaaren kohdille. Kaarinan tilaisuus käsittelee ratasuunnitelmaa Nunna-Kupittaa, jonka suunnittelualue jatkuu Verkakaaresta Kupittaalle. Suunnittelualueen rajalla tai Littoisissa asuvat voivat valita, kumpaan tilaisuuteen osallistuvat.

Kaarinan yleisötilaisuus järjestetään keskiviikkona 7.6. kello 17–19 Hovirinnan koulutalolla. Paimion yleisötilaisuus on torstaina 8.6. kello 17–19 Paimion kaupungintalolla.

Tilaisuuksissa esitellään keskeisimpiä suunnitteluratkaisuja, uuden raiteen edellyttämiä tie- ja katujärjestelyitä sekä melutilannetta. Esitysten jälkeen on mahdollisuus tutustua karttoihin sekä jättää palautetta ja huomioita suunnitelmaluonnoksista.

Paikalla tilaisuuksissa on Turun Tunnin Juna Oy:n projektijohtaja ja suunnitteluryhmän asiantuntijoita. Suunnitteluratkaisuihin voi tutustua myös karttapalvelussa, tunninjuna.sitowise.com. Tilaisuuksissa esiteltävät suunnitelmaluonnokset sekä esitysaineisto päivitetään Tunnin junan verkkosivuille tilaisuuksien jälkeen. Suunnitelmista voi jättää palautetta ja kysymyksiä tunninjuna.fi/anna-palautetta/ -sivustolla tai sähköpostilla osoitteeseen info(a)tunninjuna.fi.

Junayhteyden rakentamisen mahdollistavat ratasuunnitelmat valmistuvat arviolta vuoden 2023 loppuun mennessä, jonka jälkeen ne tulevat virallisesti nähtäville ja niistä voi jättää muistutuksia.

Turun Seutusanomat