Kaikki laulamaan Tuomiokirkolle

Turun Tuomiokirkolla järjestetään sunnuntaina uusi iso yhteislaulutapahtuma.

SEURAKUNNAT

Ilman heilaa tai heilan kanssa kannattaa suunnata helluntaina Tuomiokirkontorille. Sunnuntaina 28. toukokuuta kello 15 alkaen järjestetään ensimmäistä kertaa yhteislaulutilaisuus, johon on haettu mallia ruotsalaisten suosituista Allsång på Skansen -lauluilloista.

-Idea tapahtumaan tulee Ruotsin Skansenin lauluilloista, mutta olemme toki soveltaneet tapahtumaa Tuomiokirkolle sopivaksi. Emme esimerkiksi kierrätä mikrofonia yleisössä, kuten Ruotsissa tehdään, kertoo tapahtuman tuottaja, Turun tuomiokirkkoseurakunnan kanttori ja kuoronjohtaja Anu Åberg.

Tapahtuman juontaa Elämäni biisi -ohjelmasta tuttu Katja Ståhl ja Jackpot Band säestää laulut. Ruotsinkielinen juontaja on Sofia Liljeström ja kesäisessä iltapäivässä esiintyy myös oopperalaulaja ja kanttori Nicholas Söderlund.

 

Yhteislaulutilaisuuden on tarkoitus jatkossa vuorotella jo suositun Suvivirsikirkon kanssa.

-Suvivirsikirkko on järjestetty joka toinen vuosi, ja jos ihmiset innostuvat tästä uudesta tapahtumasta, tavoitteena on jatkossa järjestää nämä tapahtumat vuorovuosina, kertoo Åberg.

Suvivirsikirkossa on ollut yleisöä useasti yli tuhat, ja samaa toivotaan ”Määki laula” -tapahtumaan.

-Ulkoilmatapahtumasta kun on kyse, kelillä on valtava merkitys, mutta eihän kesäisenä päivänä pieni sadekaan haittaa. Odotuksenamme on, että ihmisiä tulisi paikalle kuten Suvivirsikirkkoonkin.

Ensimmäistä kertaa järjestettävään tapahtumaan on myös satsattu. Kirkon edustalle tulee esiintymislava ja penkit yleisölle. Tekstit löytyvät lauluvihkoista ja näytöiltä. Turku Audio vastaa äänentoistosta, lauluvihkojen piirroksista Kirsi Tapani ja layoutista Jani Käsmä. Painotuotteet tulevat Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän digipainosta. Tapahtuman järjestävät Turun ja Kaarinan seurakunnat ja seurakuntayhtymä. Tapahtumaan on luonnollisesti vapaa pääsy.

-Meillä on hyvä juontaja, mainio bändi ja Tuomiokirkon ympäristö on tietenkin upea paikka yhteislaulutapahtuman järjestämiseen. Tapahtuman kestoksi on suunniteltu hieman reilu tunti, jonka jälkeen jatkamme vielä Tuomiokirkossa pienellä yllätyksiä sisältävällä urkukonsertilla, vinkkaa Åberg.