Köörin pojat kutsuvat ilonpitoon

Turun Eläkeläiset ry:n laulukuoro Köörin pojat esiintymässä. Kuva: Köörin arkisto.
Turun Eläkeläiset ry:n laulukuoro Köörin pojat esiintymässä. Kuva: Köörin arkisto.

Vaikka äitienpäivän kahvikonsertti jouduttiinkin perumaan, Turun Eläkeläiset ry:n Köörin pojat järjestelevät viihdyttävää kesänaloitusriehaa Tarmon talolla toukokuun lopulla pidettäväksi. 

HARRASTUKSET.

Turun Eläkeläiset ry:n laulukuoro Köörin pojat ja tanssiryhmä Säpinä hakevat uusia jäseniä mukaan toimintaansa.

– Ryhmät koostuvat 70–85-vuotiaista harrastajista, joiden osallistuminen on ollut ja on lähiaikoina vaihtelevaa. Haemmekin koko ajan uusia jäseniä joukkoomme, kertoo Köörin yhdyshenkilönä toimiva Turun Eläkeläiset ry:n puheenjohtaja Olavi Mäkinen, 74.

Mäkisen mukaan ihannetilanteessa heillä olisi kymmenhenkinen kuoro, jonka olisi mahdollista järjestää isompia tapahtumia.

– Äitienpäiväksi suunnitteilla ollut kaksituntinen kahvikonsertti jouduttiin nyt valitettavasti perumaan juuri sairastapausten vuoksi, hän jatkaa.

Laulukuoro ja tanssiryhmä toimivat matalalla kynnyksellä, täysin harrastajapohjalta.

Mukaan voi tulla helposti ottamalla yhteyttä Olavi Mäkiseen, puh. 044 333 5717 (Köörin pojat) ja Hilkka Rantalaan 040 776 1778 (tanssiryhmä Säpinä).

– Laulukoetta Köörissä ei pidetä, vaan tervetulleita ovat kaikki laulamisesta kiinnostuneet miehet. Kaipaisimme yksiääniseen joukkoomme vielä noin 3–4 harrastajalaulajaa, Mäkinen toteaa.

Viime syksynä julkaistu laulukuoro Köörin poikien toinen levy, Köörin pojat tanssittaa, sisältää perinteistä tanssimusiikkia. Levyä voi ostaa heiltä tapahtumien yhteydessä kymmenen euron omakustannehintaan.

Köörin pojat esittää 1950–60 -lukujen iskelmälauluja yläneläisen hanuristin Pekka Vuorion johdolla.

Muuten kuorolaiset ovat Turun seudulta, pääosin Turusta sekä yksi jäsen Liedosta ja yksi Maskusta.

– Keikkoja meillä on ympäri Turun seutua, seuraavaksi kesäkuussa on tulossa esimerkiksi esiintyminen maskulaisessa palvelutalossa, Olavi Mäkinen kertoo.

Yhdistyksen kokoontumispaikkana on ollut viimeisen puolen vuoden ajan Tarmon talo Raunistulassa. Ajankohdat kerhojen kokoontumisille ovat parillisten viikkojen keskiviikot kello 12–14.30.

– Harjoituksia ei ole keväällä paljon ollut, koska meillä on ollut esiintymisiä joka tiistai alueen palvelutaloissa. Syyskausi aloitetaan jälleen elokuussa harjoituksilla, koska kesätauon jälkeen kuorolaisten täytyy löytää taas äänihuulensa, Mäkinen sanoo.
– Syyskauden kalenteriinkin on jo varattu esiintymisiä. Tilausesitysten mahdolliset rahapalkkiot ovat korkeintaan sen kokoisia, että saamme hanuristimme kilometrikulut katettua. Suurimman osan keikoista teemme kuitenkin kahvi, pikkuleipä ja hyvä mieli palkkionamme, jolloin yhdistys kustantaa matkakulut, Mäkinen lisää.

Seuraava suurempi tapahtuma on Tarmon talolla 31. toukokuuta pidettävä kesänaloitusrieha, jossa on luvassa ryhmien esiintymiset, bingo, tietovisa ja tuolijumppa.

Katariina Mäkinen-Önsoy