Sari Lintulan mukaan Sauvossa on paljon edellytyksiä elinvoiman kasvattamiselle

Uusi elinvoimakoordinaattorin toimi Sauvon kunnassa sisältää yritysyhteistyötä, elinvoimahankkeiden suunnittelua ja toteuttamista, yritysneuvontaa sekä matkailun kehittämistä.

SAUVO.

Sauvon elinvoimakoordinaattorina 1. maaliskuuta aloittanut Sari Lintula näkee kunnassa paljon mahdollisuuksia. Kuntastrategiaan merkityn viestintäsuunnitelman mukaisesti hänestä on tärkeää, että Sauvon ainutlaatuisuutta tuodaan esiin entistäkin enemmän.

– Merellisyys, luonto ja yhteisöllisyys ovat ehdottomasti Sauvon vahvuuksia. Täällä on paljon aktiivisia yhdistyksiä ja liikenneyhteydetkin ovat hyvät. Hyvät lähtökohdat lapsiperheille luovat laadukkaat varhaiskasvatuspalvelut, joihin kuuluu muun muassa aivan uusi päiväkotimme. Lisäksi opintietä voi jatkaa omassa kunnassa yläkouluun saakka, Lintula kehuu.

Sari Lintula asuu vielä Turussa, mutta hänen toiveena on muuttaa Sauvoon, kunhan vain sopiva asunto löytyy.

– Haluaisin asettua tänne asumaan, mutta tilanteeseeni sopivaa asumismuotoa ei ole tällä hetkellä tarjolla. Tontteja on Sauvossa hyvin sekä asuin- että yritystonttien puolella, mutta tänne kaivattaisiin lisää erilaisia asuntoja, erityisesti vuokrattavaksi. Eli kiinteistösijoitusyhtiöt ovat oikein tervetulleita Sauvoon! Lintula jatkaa.

Sauvon kunnassa elinvoimakoordinaattori on täysin uusi toimi, mutta työ elinvoimaisuuden eteen ei ole niinkään uutta. Lintula kuitenkin huomaa, että kunnassa on alettu viime vuosina panostaa elinvoiman kehittämiseen vieläkin määrätietoisemmalla otteella.

– Vuonna 2021 muodostettu elinvoimatoimikunta ja nyt elinvoimakoordinaattorin toimen perustaminen ovat selkeitä osoituksia siitä, että Sauvossa on otettu uusi vaihde elinvoimaisuuden kehittämiseen, hän sanoo.
– Elinvoiman kehittäminen ei tietenkään ole uusi asia, siihen liittyvät tehtävät ovat aiemmin vain olleet enemmän hajautettuna osaksi kunnan muuta toimintaa, hän lisää.

Maaliskuun alussa työnsä Sauvossa aloittanut Sari Lintula on tarttunut heti tuumasta toimeen esimerkiksi viikoittaisilla yritysvierailuilla.

Hänen mukaansa koordinaattorin työ sisältääkin paljon tiedonkeruuta ja -jakamista sekä neuvontaa.

– Tarkoituksenamme on toimia eräänlaisena viestinnän suppilona, joka kohdentaa alueella tarjolla olevia palveluja paikallisten yritysten tietoon. Työni on ennen kaikkea matalan kynnyksen rahoitus- ja hankeneuvontaa ja tukena toimimista yritysten elinkaaren eri vaiheissa. Tiivistä yhteistyötä teemme sekä muiden kuntien elinvoimatoimijoiden että seudun yhteisen kehitysyhtiön Turku Science Parkin kanssa, Lintula toteaa.

Elinvoimakoordinaattoriksi matkailualan tehtävistä, myynnin, markkinoinnin ja kehittämisen parista, siirtynyt Sari Lintula opiskelee etänä ja sivutoimisesti matkailu- ja palveluliiketoiminnan johtamista (ylempi AMK-tutkinto) Jyväskylän ammattikorkeakoulussa.

– Olemme sopineet, että valmistan opinnäytetyönäni Sauvolle elinvoimaohjelman, sillä sellaista kunnalla ei vielä ole, kertoo Lintula.

Katariina Mäkinen-Önsoy