Pikkujoulukausi on hyvin hektistä aikaa Ahoska Cateringissa

Ruoka on suomalaisille tärkeä osa joulua. Kuvituskuva

JUHLAT.

Kesän kiireisen hääsesongin jälkeen laitilalaisen Ahoska Cateringin on aika tiivistää rivejä entisestään seuraavaa juhlakautta eli pikkujouluja ja joulunaikaa varten. Ahoskan omistaja ja myyntipäällikkö Johanna Vuoriaho kertoo, että varsinkin yksityisasiakkaat ovat olleet hyvin hereillä tänä vuonna pikkujoulujen suhteen.

– Moni kyselee jouluruokailujen ja pikkujoulujen perään, mutta isot yritykset, jotka järjestäisivät yli 100 hengen pikkujoulut, puuttuvat. Kuitenkin pikkujouluja on tulossa todella paljon tänä vuonna, hän sanoo.

Vaikka juhlaseurueiden määrät ovat pienempiä verrattuna normaaliin, eivät asiakkaat kuitenkaan nuukaile pikkujoulutoiveissaan.

– Asiakkaat haluavat todella laadukasta ja spesiaalia sisältöä pikkujouluihin. Sen on nyt huomannut tänä vuonna. Juhlia ei ole juurikaan pidetty koronan takia, niin nyt halutaan juhlia kunnolla.

Kesän lisäksi pikkujoulukausi on yksi vuoden kiireisimmistä ajoista Ahoska Cateringissa. Kesään verrattuna aikaa on kuitenkin paljon vähemmän, vaikka tekemistä riittää.

– Kesä kestää 3-4 kuukautta, mutta jouluhässäkkä kestää reilun kuukauden. Siinä mennään ihan täysillä koko henkilökunnan kanssa, Vuoriaho kertoo.

Yli 35 vuotta toiminnassa ollut Ahoska Catering on perheyritys, jonka ohjaksiin Johanna Vuoriaho hyppäsi vuonna 2005. Koronapandemian myötä monet häät ja juhlat peruuntuivat, ja esimerkiksi viime kesänä moni juhlat perunut halusikin järjestää ne lyhyellä varoitusajalla. Tällä hetkellä pikkujoulusesonki näyttää Vuoriahon mukaan oikein hyvältä ja töitä riittää.

– Olen tajunnut sen, että maailmassa voi tapahtua mitä vain eikä mikään ole itsestään selvää. Siitä on nyt onneksi selvitty ja asiakkaistakin huomaa, että on tarve päästä järjestämään juhlia ja niitä onkin tulossa paljon.

Liisa Kallio