Voillá-ruokatapahtuma pidetään tulevana viikonloppuna Turussa

Keittiömestari Jarno Seppä uskoo tämänvuotisenkin Voillá-ruokatapahtuman olevan menestyksekäs.

TURKU.

Kuusi turkulaista joenrantaravintolaa – Smör, E. Ekblom, Panini, Göran, Tiirikkala ja Bruukki – pitävät jälleen kulinaarisia yllätyksiä tarjoavan Voillá-ruokatapahtuman tulevana viikonloppuna.

Haluamme tänäkin vuonna, poikkeusoloista huolimatta, tarjota turvallisen ja nautinnollisen tapahtuman hyvän ruoan ystäville, kertoi tapahtuman puuhamiehenä häärännyt keittiöpäällikkö Jarno Seppä.

Korona-ajasta johtuen tapahtumassa ei tänä vuonna ole mukana ulkomaalaisia huippukokkeja vieraina, joten kaksi suomalaista taituria, Kim Mikkola ja Patrik Lindström, pääsevät näyttämään turkulaisille osaamistaan.

Mukava tulla Turkuun, onhan tämä totta puhuen suomalaisen ruokakulttuurin sydän. Minun oma menuuni on vielä täysi arvoitus, ja sellaisena se taitaa pysyäkin viikonloppuun saakka, sanoi Kim Mikkola tapahtuman lanseerausinfossa viime torstaina.

Kim Mikkolan kuuden ruokalajin yllätysmenu on tarjolla Smörissä perjantaina ja lauantaina. Patrik Lindströmin neljän ruokalajin ”Turku-menu” on puolestaan tarjolla E. Ekblomissa perjantaina ja lauantaina.

Satsaamme tänä vuonna myös lähituotantoon, onhan meillä paljon loistavaa lähiruoan tuotantoa Turun seudulla. Tuomme myös reilusti esille omaa osaamistamme, kertoi Jarno Seppä.

Voillá-ruokatapahtuma on järjestetty vuodesta 2018 lähtien lokakuun alussa, lisäksi viime vuonna pidettiin tapahtuma maaliskuussa.

Tarkoitus on jatkossa pitää näin syksyllä iso ruokatapahtuma ja keväällä pienimuotoisempi tapahtuma, kertoo Seppä.

Turkulaisravintoloissa nimenomaan syyskuu ja lokakuu ovat olleet perinteisesti hiljaista aikaa, joten viikonlopun mittainen kulinaristinen ruokatapahtuma osuu hyvään saumaan.

Olemme parin edellisen vuoden aikana saaneet mukavasti asiakkaita tapahtuman aikana. Ihmiset haluavat käydä ravintoloissa syömässä, totesi Seppä.

Lisätietoa tapahtumasta: https://voiveljet.fi/voilla2020/.