Lietoon yrittäjyyden neuvottelukunta

Liedon kaupunginjohtaja Mika Ingi organisoi uuden mittavan elinkeinofoorumin, neuvottelukunnan, toimintamallin.

LIETO

Liedossa toiminut elinkeinotoimikunta lakkautetaan keväällä 2025 valtuustokauden loppuun mennessä. Syynä lakkautukseen on, että elinkeinotoimikunnan tehtävät ovat päällekkäisiä uuden Liedon kaupungin kehitysyhtiön, Liedon Innovaatiokampus Oy:n, hallituksen tehtävien kanssa. Tilalle perustetaan vieläkin suurempi ja tehokkaammaksikin toivottu foorumi, yrittäjyyden neuvottelukunta.

Tarkoituksena on, että jatkossa neuvottelukunta kokoontuu yhteiseen seminaariin kerran vuodessa syksyisin. Seminaarissa neuvottelukunnan jäsenet pääsevät yhteistuumin kommentoimaan ja kehittämään muun muassa Liedon kaupungin strategiaa, ohjelmia ja toimenpiteitä, Liedon Innovaatiokampuksen palveluja sekä vuosittain annettavaa yhteistyölupausta yrittäjien ja kaupungin välillä. Tarkoitus on siis säilyttää ja edelleen kehittää kaupungin ja alueen yrittäjien välistä vuoropuhelua.

Neuvottelukuntaan esitettiin kuuluvaksi varsin kattava joukko elinkeinoelämän vaikuttajia, Liedon kaupungin edustajia ja yhteistyötahoja.

Listaan kuuluvat Liedon kaupunginvaltuuston puheenjohtajisto, Liedon kaupunginhallituksen puheenjohtajisto, Liedon Innovaatiokampus Oy:n hallituksen varsinaiset jäsenet sekä varajäsenet, Liedon Yrittäjät ry:n puheenjohtaja ja yksi edustaja, Liedon Yrittäjänaiset ry:n puheenjohtaja ja yksi edustaja, Avantin Kehitys ry:n puheenjohtaja ja yksi edustaja, Liedon teollisuusyrityksen edustajia, Pääomapalveluiden edustajia, Liedon MTK:n edustaja, Tarvasjoen MTK:n edustaja, Liedon Maamiesseuran edustaja, Liedon kaupunginjohtaja, Liedon Innovaatiokampus Oy:n toimitusjohtaja, Liedon kaupungin yrityspalveluiden johtaja, Liedon kaupungin työllisyysjohtaja ja Liedon kaupunkikehityksen toimialajohtaja.

Lisäksi seminaareihin osallistuvat kutsuttuina Liedon kaupungin elinkeinopalveluita, työllisyyspalveluita sekä kaupunkikehityspalveluita kehittäviä strategisesti tärkeitä kaupungin työntekijöitä.

Kaupunginhallitus valtuutti kaupunginjohtaja Mika Ingin organisoimaan uuden neuvottelukunnan toimintamallin.