Luontoyhteyden ja yhdessä oppimisen iloa Paimion Parantolassa

Sieniviikonloppu 28.–29.9. Paimiossa Saimi Hoyerin ja Jarkko Korhosen seurassa.

PAIMIO.

Paimion maisemissa pääsee sukeltamaan sienien uskomattomaan maailmaan ja nauttimaan metsän rauhoittavasta tunnelmasta Saimi Hoyerin, Jarkko Korhosen ja metsäystävien kanssa.

Saimi Hoyer ja biologi, sieniasiantuntija Jarkko Korhonen ovat jo kahdeksan vuoden ajan järjestäneet suosittuja sieniviikonloppuja Saimaan maisemissa. Tällä kertaa Saimi ja Jarkko vievät sienestäjät Paimion Parantolan lähimetsiin retkelle. Paimion metsistä samooja voi löytää paitsi tuttuja ruokasieniä myös uusia lajeja.

Paimion parantolan sieniretkellä pääsee metsään biologi, sieniasiantuntija Jarkko Korhosen kanssa.
Paimion parantolan sieniretkellä pääsee metsään biologi, sieniasiantuntija Jarkko Korhosen kanssa.

Sienien ilosanomaa levittävä Saimi Hoyer kuvailee sienielämyksiä metsän energian, vapauttavan luontokokemuksien sekä uuden oppimisen unohtumattomiksi retkiksi.

– Sieniretket sopivat niin vasta-alkajille kuin enemmän sienestäneille konkareille. Yhdessä oppimisen ilo, rakkaus luontoon ja sienestämisen rauhoittava vaikutus yhdistää ihmiset taustoista riippumatta, ja Jarkon asiantuntemus sienistä tekee retkestä entistäkin antoisamman, Saimi Hoyer hehkuttaa.

Jarkko Korhonen on kirjoittanut Suomen myydyimmän sienioppaan, josta on otettu jo kymmenes päivitetty taskupainos sienestäjän kaveriksi metsään. Paimion parantolan sieniretkellä pääsee metsään Korhosen kanssa.

Retki ei ole esteetön. Oma veitsi ja kori tulee ottaa mukaan, sekä kannattaa pukeutua sään mukaisesti. Sieniviikonlopun hintaan sisältyvät alkumaljat, keittolounas, majoitus, sieninäyttelyn rakentaminen, Parantolan opastettu kierros, illallinen, aamiainen sekä näyttelyyn tutustuminen. Ilmoittautumiset ja tiedustelut: sales@paimionparantola.fi 

Turun Seutusanomat