Kirkkokonsertti kerää varoja meripelastustoimintaan

Sami Nieminen on solistina kirkkokonsertissa, jossa kerätään varoja meripelastustoiminnan tukemiseen.

NAANTALI
Naantalin Seudun Meripelastajat ry ja Turun VPK:n puhallinorkesteri järjestävät Meren Laulua Kuuntelen -kirkkokonsertin meripelastustoiminnan tukemiseen torstaina 26. syyskuuta.

Konsertin solistina toimii naantalilainen, monelle tuttu kanttori-muusikko Sami Nieminen, joka musiikin moniottelijana otti vastaan haasteen ja esittää monipuolisen kokonaisuuden merellisiä lauluja, iskelmän klassikoita, Elvis Presleyn tuotantoa sekä gospelia ja musikaalimusiikkia.

– Ilman vapaaehtoista meripelastustoimintaa en ehkä tässä konsertissa solistina nyt toimisi, sillä Turun VPK:n orkesterin riveissä soittava Harri Lehmusto auttoi minua Trossi-palvelun kautta kymmenisen vuotta sitten. Olin lomamatkalla Porista Hankoon ja Merimaskun kohdilla veneeseeni tuli tekninen vika, johon onneksi sain siis apua, kertoo Sami Nieminen omasta kokemuksestaan meripelastustoiminnan tärkeydestä.

Samin ja Harrin välillä tuli juttua myös musiikista ja vuonna 2020 Varsinais-Suomeen muuttanut, veneilevä ja vapaaehtoista Meripelastystyötä tukeva muusikko oli hyvä vaihtoehto kirkkokonsertin solistin rooliin.
Orkesteria johtaa Reijo Borman ja mukana laulamassa on myös kaksi gospelkuoroa Ruskolta ja Vahdolta, Monte Rusko sekä Arietta.