Ympäristötaidetta keskellä Turun vanhaa kasarmialuetta

Fimbul Konstvägen
Fimbul Konstvägenillä päästään tutustumaan muun muassa Sonja Eleniuksen Aurinkokäärme-teokseen Luolastopolulla, jota ympäröi ainutlaatuinen luolasto, metsämaisema ja Pääskyvuoren linkkitorni.

Opastettu teoskierros keskiviikkona 14. elokuuta. 

TAPAHTUMAT.

Fimbul Konstvägen levittäytyy reilun kilometrin pituiselle Luolastopolulle, keskelle Turun Pääskyvuoren vanhaa kasarmialuetta. Ympäristötaiteen ja paikkasidonnaisen taiteen näyttely on esillä 1.–31. elokuuta Pääskyvuoren tunnetuimman maamerkin, linkkitornin läheisyydessä.

Tänä vuonna Fimbul Konstvägenillä nähdään yhteensä seitsemän teosta, joista neljä Fimbul Taiteilijatalo ry:n jäseniltä ja kaksi yhteisötaideteosta yhteistyössä Turun Tyttöjen Talo Varissuolla sekä päiväkoti Touhula Jaanin kanssa. Tapahtuman taiteilijat ovat Antti Oksanen, TT-Kollektiivi, Johanna Sinkkonen & Maiju Tainio, Kristian Jalava, Sonja Elenius, Tommi Juutilainen ja Iida Leonsaari.

– Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty Fimbul Konstvägen rikkoi kaikki kävijäodotukset ja toivomme tietysti samaa tälle vuodelle, kertoo tapahtuman tuottaja ja kuraattori Johanna Sinkkonen.

Lauantaina 3. elokuuta vietetyt Fimbul Konstvägenin avajaiset ja avoimet ovet järjestettiin osana Turun kaupunginosaviikkojen tapahtumaviikkoa. Fimbul Konstvägen on auki koko elokuun kellon ympäri. Yleisöllä on mahdollisuus perehtyä ainutlaatuiseen kasarmialueeseen samalla tutustuen ympäristön ehdoilla tehtyyn nykytaiteeseen. Jokainen teos käsittelee omalla tavallaan luonnon monimuotoisuutta, ympäröivää ympäristöä ja tämänhetkistä ilmastokriisiä.

Fimbul Konstvägen -tapahtuman toteuttaa Fimbul Taiteilijatalo ry ja tuottaa ja kuratoi kuvataiteilija-tuottaja Johanna Sinkkonen. Tapahtuman mahdollistaa A. T. Mattilan säätiö, TOP-säätiö, Turun kaupunki, Turun kaupunginosaviikot ja Seriässä. Tapahtuma on kaikille avoin ja ilmainen. Seuraava opastettu teoskierros järjestetään keskiviikkona 14.8. kello 17–18.

Katariina Mäkinen-Önsoy