Kesäkulkurit Naantalin juhannusaaton juhlissa – mandariineja kopitellaan vielä myös Maskussa ja Paraisilla

Kesäkulkurit esiintyy tuttuun tapaan Naantalin juhannusaaton tilaisuudessa Naantalin Kirkkopuistossa. Kuva: Turun Seutusanomien arkisto.
Kesäkulkurit esiintyy tuttuun tapaan Naantalin juhannusaaton tilaisuudessa Naantalin Kirkkopuistossa. Kuva: Turun Seutusanomien arkisto.

TAPAHTUMAT.

Läntisen tanssin aluekeskuksen Kesäkulkurit esiintyvät tänäkin kesänä Naantalin juhannusjuhlissa. Kesäkulkurien Maiju Tiuraniemen ja Ira Tuppuraisen Ota kiinni mandariini -esitys nähdään perjantaina 21. kesäkuuta Naantalin Kirkkopuistossa kello 18 lipunnostolla alkavassa tapahtumassa.

Esitys rakentuu tilan ja siinä olevien elementtien ympärille, johdatellen liikkeen, akrobatian, tanssin ja temppujen äärelle. Jokainen esitys ja sitä seuraava työpaja on siis omien osiensa summa – kokoelma tilasta, esiintyjistä ja osallistujista.

– Ota kiinni mandariini! -teoksemme on iloinen cocktail liikkeen ja ympäröivän tilan tutkimista, leikkiä, värejä, akrobatiaa, catwalk-tunnelmaa – sekä tietysti hedelmiä. Jokainen esitys on ainutlaatuinen, sillä teos muotoutuu joka kerta omanlaisekseen esiintyjien, yleisön ja ympäröivän tilan vuorovaikutuksesta, Tuppurainen ja Tiuraniemi kertovat.

Vuoden 2024 Kesäkulkureilla on yli parikymmentä esitystä.

Se tarkoittaa lähes tuhatta katsojaa, satoja työpajaosallistujia vauvasta vaariin ja reilu tuhat ajettua kilometriä.

Läntinen tanssin aluekeskuksen Kesäkulkurit Ira Tuppurainen ja Maiju Tiuraniemi ovat kiertueella 29. kesäkuuta asti. Kuva: Läntinen tanssin aluekeskus / Kesäkulkurit.
Läntinen tanssin aluekeskuksen Kesäkulkurit Ira Tuppurainen ja Maiju Tiuraniemi ovat kiertueella 29. kesäkuuta asti. Kuva: Läntinen tanssin aluekeskus / Kesäkulkurit.

– Kesäkulkuri-kiertueella on tuntunut myös erityisen merkitykselliseltä viedä tanssitaidetta niille alueille ja maakuntiin, joihin nykytanssi harvemmin pääsee rantautumaan. Kiertueemme tavoitteena onkin tuoda taidetta ihmisten lähelle ja arkiympäristöihin. Tämä luo pohjaa pitkäaikaiselle kulttuurikasvatukselle ja -kehitykselle myös suurten kaupunkikeskusten ulkopuolella, Maiju Tiuraniemi ja Ira Tuppurainen sanovat.

Kesäkulkurit vierailevat vielä ennen juhannusjuhlia 19.6. Maskussa, Lemun lähikirjastolla kello 13 alkaen ja Maskun pääkirjastolla kello 14.45 alkaen. Naantalista Kesäkulkurit suuntaavat 26.6. Säkylään ja 27.6. Paraisille, jossa esiintymispaikkana on Paraisten keskuspuisto kello 11 ja 14. Huonolla kelillä esitys siirtyy sisätiloihin Kulttuurisali PUNTiin.

Sen jälkeen mandariineja kopitellaan vielä Taiteen Edistämiskeskuksen SLÄSH!-tapahtumassa Porissa 28.6. osana SuomiAreena-tapahtumaa. Kiertue päättyy Pohjanmaalle, jossa Kesäkulkurit vierailee Kristiinankaupungissa 29. kesäkuuta.

Kesäkulkurit on Läntinen tanssin aluekeskuksen esitys- ja työpajakokonaisuus, joka kiertää Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa kesäkuussa. Kiertue toteutetaan yhteistyössä Mainostoimisto Knokin, autovuokraamo Hertz Suomen sekä Pohjanmaan tanssin aluekeskuksen kanssa.

Katariina Mäkinen-Önsoy