Eurovaalien ennakkoäänestys alkaa tänään

Eurovaalien ennakkoäänestyksen lopullinen äänestysprosentti oli 25,3.

VAALIT

Europarlamenttivaalien ennakkoäänestys starttaa tänään keskiviikkona 29. toukokuuta. Useat ennakkoäänestyspaikat avaavat aamuyhdeksältä tai -kymmeneltä.

Ennakkoon voi äänestää missä tahansa ennakkoäänestyspaikassa. Mukana pitää olla kuvallinen henkilöllisyystodistus; passi, ajokortti tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti.

Ennakkoäänestyspaikkoina toimivat yleisesti useat kirjastot, kuntien ja kaupunkien palvelupisteet sekä kunnan- ja kaupungintalot, ja lisäksi kauppakeskukset ja isot päivittäistavarakaupat.

Esimerkiksi Turussa ennakkoon voi äänestää pääkirjastolla, Hansakorttelin Hansatorilla, Nummen kirjastolla, Varissuon liikekeskuksessa, Turun yliopiston luonnontieteiden talolla, K-Market Stationilla, S-Market Manhattanilla, Tampereentien Prismassa, Länsikeskuksen Citymarketissa, K-Supermarket Runosmäessä, Kupittaan Citymarketissa, Skanssin kauppakeskuksessa, K-Supermarket Hirvensalossa, K-Supermarket Förissä, K-Market Jäkärlässä ja Pansion Hövelissä.

Kaikki ennakkoäänestyspaikat kunnittain löytyvät Oikeusministeriön vaalien tulos- ja tietopalvelusta osoitteesta https://tulospalvelu.vaalit.fi/EPV-2024/fi/kuntalista.html#831.

Oikeusministeriön tulospalveluun päivitetään tietoa ennakkoäänestyksen aktiivisuudesta tunnin välein äänestyksen alettua.