MARKKINAT
Järjestyksessään 25. Turun Saaristolaismarkkinat järjestetään 26.–28. huhtikuuta Aurajoen rannassa Jokisatamassa, eli Läntisellä Rantakadulla Martinsillan ja Förin välisellä alueella. Paikalle on tulossa yli 80 myyjää, ja yleisön suosikkituotteisiin lukeutuvat muun muassa tuore kala, maustekala ja paistetut silakat ja muikut.
Turun Saaristolaismarkkinat valloittaa Jokisataman huhtikuun viimeisenä viikonloppuna. Kyseessä on ammattikalastajien, saariston ja rannikon alkutuottajien sekä muiden kalatuotteita valmistavien ja markkinoivien yrittäjien suoramyyntitapahtuma, jossa on mukana myös muita teemaan sopivia myynti- ja esittelypisteitä. Markkinajärjestäjänä toimii Turun Kalamarkkinayhdistys ry.
– Mikäli säänhaltijat ovat suosiollisia, odotamme jokirantaan tänä vuonna todellista yleisöryntäystä, jopa 60.000 kävijää. Viime vuonna kävijämääräksi laskettiin noin 48.000, ja uskomme että tänä vuonna se ylittyy reippaasti, kertoo kalastusmestari Lauri Rantanen Kalamarkkinayhdistyksen taustayhdistyksin kuuluvasta Länsi-Suomen Kalatalouskeskuksesta.
–Markkinoiden suosikkituotteet liittyvät luonnollisesti kalaan. Ihmisiä kiinnostavat esimerkiksi tuore kala, maustekalat ja suosittuja ovat aina myös paistetut muikut ja silakat, joita voi nauttia paikan päällä.
Rantanen kertoo, että Turun Saaristolaismarkkinat on vakiinnuttanut paikkansa myyjien kalentereissa, ja alue on jälleen lähes loppuunmyyty. Tänä vuonna myyntipaikkoja on varattu 83.