Sunny Side Swing Band lähtee kevätlennolle Kårenilla

MUSIIKKI.

Sunny Side Swing Band uusii Naantalissa uudenvuodenaattona täydelle salille esitetyn konsertin Turussa Kårenilla torstaina 18. huhtikuuta kello 19.

Spring Flight -konsertin monipuolinen ohjelmisto koostuu vanhoista klassikoista aina tuoreempiin kevyen musiikin hitteihin. Joukossa on monta paikkojen mukaan nimettyä kappaletta, joiden mukana lähdetään Pariisin kautta kiertämään kolmella eri mantereella.

Yksi kohteista on New York ja sen legendaarinen jazzklubi Birdland. Lullaby of Birdland on George Shearingin 1952 klubille säveltämä klassikko. Konsertissa kuullaan myös Weather Reportin 1977 levyttämä hitti Birdland, nimikkokappale toimii kunnianosoituksena klubille.

Matkalta on aina kiva palata takaisin Suomeen, jossa jatketaan autolla Kuusamoon. Dannyn tunnetuksi tekemän käännösiskelmän uusi sovitus on orkesterin kapellimestarin Samuli Niemisen käsialaa.

Tällä kertaa konsertissa kuullaan myös soittimia, joita ei tyypillisessä big band -kokoonpanossa yleensä näe kuten sopraanofoni, ukulele ja harmonikka. Orkesterin laulusolisteina esiintyvät Matti Mäntylä, Eerika Haapamaa ja Tuuli-Maija Jaarinen.

Konsertin kesto on noin kaksi tuntia sisältäen väliajan.

Turun Seutusanomat