Naantalin Kirjajuhlien teemana on intohimo

Naantalin Kirjajuhlien ohjelmajohtajana toimii Katri Tuominen. Kuva: Naantalin Kirjajuhlat.

NAANTALI

Naantalin Kirjajuhlia vietetään tänä vuonna 8.-11. elokuuta. Vuosi vuodelta tapahtumana kasvaneen Kirjajuhlien tämänvuotisena teemana on intohimo.

Kirjajuhlat järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2020 – vuonna, jona korona koetteli kulttuuritapahtumia. Tästäkin huolimatta tapahtuma on onnistunut muodostumaan jo perinteeksi, ja tänä vuonna elokuussa Kirjajuhlia vietetään jo viidettä kertaa.

Viime vuonna tapahtumaan osallistui jo yli tuhat ihmistä, ja uusi kävijäennätys on haussa tänä vuonna.

Kirjajuhlien ohjelmajohtajana toimii Katri Tuominen.

Minulla oli visio isosta, tyylikkäästä ja rauhallisesta kulttuuritapahtumasta, jossa olisi vieraana Suomen eturivin taiteen ja tieteen edustajia, kertoo Tuominen Kirjajuhlien tiedotteessa.

Tuomisen mukaan kirjajuhlia on järjestetty alusta alkaen määrätietoisesti ja intohimoisesti. Sen vuoksi onkin osuvaa, että tänä vuonna juhlien teemana on intohimo.

Teema antaa ajattelemisen aihetta itse kullekin: Mitkä ovat omia intohimon kohteitani? Minkälaiset asiat tuovat inspiraatiota ja nautintoa elämään? Mikä minua innostaa?

Naantalissa Kaivohuoneella nähdään elokuussa yli 50 esiintyjää, joiden tekemisen palo ja intohimo kulttuuriin välittyy Tuomisen mukaan varmasti myös kuulijoille. Tapahtuma on alusta asti kiinnostanut kotimaisia taiteen ja tieteen kärkinimiä.

Lavalle astuvat muun muassa viime vuoden Finlandia-voittaja Sirpa Kähkönen sekä tietokirjailija Risto Uimonen, joka on kirjoittanut kirjan presidentti Sauli Niinistöstä. Kirjajuhlilla esiintyy myös piispa Mari Leppänen sekä kustantaja Anna-Riikka Carlson, jonka Eeva Kilpeä käsittelevä teos on todennäköisesti yksi kevään kirjatapauksista.

Lisää tietoa Naantalin Kirjajuhlista: naantalinkirjajuhlat.fi