Millä mielellä? -hyvinvointitapahtuma muistuttaa mielenterveyden ja jaksamisen tukemisen tärkeydestä

TAPAHTUMAT.

Nuorten taide- ja toimintatalo Vimmassa vietetään 18–29-vuotiaiden nuorten aikuisten hyvinvointi-iltapäivää 6.5. kello 13–19. Tapahtuman takana on ajankohtainen viesti nuorten mielenterveyden tukemisen tarpeista. Siihen liittyvistä teemoista tulevat tilaisuuteen puhumaan somevaikuttaja Joona Hellman ja entinen vapaaottelija Teemu Packalén.

Turussa järjestettävässä hyvinvointi-iltapäivässä osallistujat voivat pysähtyä unelmoimaan, saada tietoa mielen hyvinvointia tukevista palveluista, rentoutua ja löytää uusia kavereita. Lisäksi osallistujilla on mahdollisuus inspiroitua kahden rohkean esiintyjän puheenvuoroista.

Joona Hellman kertoo tarinansa siitä, miten some ja mielenterveyden haasteet ovat vaikuttaneet hänen elämäänsä. Hän tarjoaa yleisölle vinkkejä terveelliseen ja inspiroivaan somenkäyttöön. Puheessaan Hellman myös käy läpi nyky-yhteiskunnan paineita nuoren aikuisen näkökulmasta sekä jakaa ajatuksia ja oivalluksia henkisen jaksamisen tukemiseen. Luennon lopussa pidetään aiheeseen liittyvä kysymys-vastaus-tuokio.

Teemu Packalén on voittanut suomenmestaruuden kolmessa lajissa. Hän on yksi harvoista suomalaisista vapaaottelijoista, joka on otellut UFC:ssä. Packalénin vaativa ura ammattilaisena on vaatinut myös veronsa, ja aina kaikki ei ole mennyt suunnitelmien mukaan. Uransa aikana Packalén on saanut useita iskuja, ja ne saivat hänet pelkäämään ei ainoastaan uransa vaan myös elämänsä puolesta. Packalén kertoo luennolla urastaan, uupumuksestaan, peloistaan sekä siitä, miten jokainen voi saavuttaa omat tavoitteensa ja päästä eteenpäin.

Hyvinvointi-iltapäivän muu maksuton ohjelma sisältää muun muassa äänimaljarentoutusta, lyhytterapiaa, palveluohjausta, unelmointia luovan toiminnan äärellä, kaverinhakuseinän, Suomen Karva-Kaverien toiminnassa mukana olevien eläinten rapsuttelua sekä palkintojen arvontaa. Tarjolla on myös pientä välipalaa sekä kahvia ja teetä.

Tilaisuuden aikataulu ja muut tarkemmat tiedot on koottu Turun seudun tapahtumakalenteriin: Millä mielellä? Hyvinvointi-iltapäivä kaikille 18–29-vuotiaille! (turku.fi)

Turussa on hyvin saatavilla ennaltaehkäisevää mielenterveyden tukea
Nuorille aikuisille suunnatussa tapahtumassa esitellään erilaisia hyvinvointia tukevia menetelmiä sekä paikallisia järjestöjä ja palveluntarjoajia, jotta avun löytäminen helpottuu. Turussa mielen hyvinvointia edistäviä palveluita tarjoavat useat toimijat.

Sote-uudistuksen jälkeen Turussa otettiin käyttöön kaupunkitasoinen ehkäisevän mielenterveystyön toimintamalli. Mielen voimavaroja vahvistavia koulutuksia järjestetään Yhteisöllinen Turku -kärkihankkeen koordinoimana ja rahoittamana niin asukkaille, järjestötoimijoille kuin kunnan ammattilaisillekin.

– Nuorten aikuisten mielen hyvinvoinnin haasteet voivat vaikeuttaa opintojen aloittamista, niiden loppuun saattamista ja työllistymistä. Hyvä mielenterveys onkin voimavara, jota kannattaa yhteiskunnallisestikin tukea ja vahvistaa myös ennaltaehkäisevästi, Hyvän mielen Turku -hankekokonaisuuden projektipäällikkö Hanna Hyytiä kiteyttää tuen tarpeen.

Väestötason tutkimuksista tiedetään, että mielenterveyden ongelmat koskettavat noin joka neljättä nuorta. Nuorten aikuisten painolastista kertovat muiden muassa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) Terve Suomi -kysely, jossa 20–29-vuotiaista naisista noin kolmannes ja miehistä vajaa neljännes kertoo olevansa psyykkisesti merkittävästi kuormittunut.

Turun Seutusanomat