Jalusta on valmistettu Taivassalon punaisesta graniitista.
YRITYSUUTISET.
Tänä vuonna 70-vuotisjuhliaan viettävän Aarikan jättimäinen, lähes kolme metriä korkea ja yli tuhat kiloa painava Pässikäksi kutsuttava veistos sai paikan Kuninkaanväylän varrelta. Se ilahduttaa ohikulkijoita Raision ja Turun rajalla sijaitsevan Aarikan toimitilan edustalla.
Kaija Aarikan designklassikko ja kotimaisen käsityön taidonnäyte, pässiveistos, syntyi suomalaisen sisun symboliksi vuonna 1973. Ikoninen Pässi juhlisti siis 50-vuotistaivaltaan viime vuonna.
Pysyvästi Turun seudulle palannut Pässikkä on suurin koskaan valmistettu pässiveistos. Pässikkä painaa noin 1,2 tonnia ja on 2,7 metriä korkea. Pelkkä Pässikän runko painaa 500 kiloa ja se on veistoksen painavin yksittäinen elementti. Pässikän mäntypuiset pallot on kiinnitetty runkoon yksitellen Aarikan tehtaalla Turussa.
– Pässikkä on tehty kokonaan käsityönä, kuten muutkin Aarikan pässiveistokset. Alusta asti oli selvää, että Pässikkä palaa kotiin, jonne se jää Turun seudun uusimmaksi maamerkiksi, kertoi Aarikan toimitusjohtaja Riia Sandström, kun Pässikkä nostettiin sille yhdestä palasta Taivassalon punaista graniittia tehdylle ja 10 000 kiloa painavalle jalustalleen.
Aarikka on ollut perheyhtiö Martinexin omistuksessa vuodesta 2017 lähtien. Martinex on jatkanut suomalaisille rakkaan ja maailmalla tunnetun designikonin uudistamista perinteitä vaalien.
– Aarikan perintö on meille tärkeä ja se näkyy kaikessa suunnittelutyössämme. Yhdessä suunnittelijoidemme kanssa tuomme jatkuvasti Aarikan valikoimiin ajankohtaisia värejä, kuoseja ja tuotteita Aarikan muotokieltä vaalien, kertoo Riia Sandström.
Aarikan tuoteryhmiä ovat korut, vaatteet, laukut ja asusteet, kodin ja sisustuksen tuotteet sekä tontut. Pässituoteperheen tuotteita löytyy tällä hetkellä paitsi pässiveistoksina niin myös erilaisina koruina ja kodinsisustuksen tuotteina.
Pässikän paluuta Turun seudulle juhlitaan myös Aarikka Shop Raision kolmevuotisjuhlallisuuksia, jolloin myymälä on täynnä kevätuutuuksia, tarjouksia ja yllätyksiä.
Katariina Mäkinen-Önsoy