Meriverkostot-tapahtuma katsoo meriteollisuuden tulevaisuuteen

Meriverkostot
Vuoden 2024 Meriverkostot-tapahtuman puheenvuorojen teemat käsittelevät muun muassa TKI-toimintaa ja yritysten ja korkeakoulujen yhteistyömahdollisuuksia. Kuva tapahtumasta vuodelta 2019.

NAANTALI.

Meriklusterin toimijat Naantaliin kokoava Meriverkostot-tapahtuma järjestetään torstaina 14. maaliskuuta kello 9–15 Naantalin kylpylässä. Tapahtuman painopisteenä on edesauttaa yritysyhteistyön käynnistymistä ja kehittymistä. Aamupäivällä tapahtumassa kuullaan kiinnostavia puheenvuoroja meriteollisuuden tulevaisuuden näkymistä.

Meriverkostot-tapahtuman seminaari painottuu tänä vuonna TKI-toimintaan ja erityisesti yritysten ja korkeakoulujen yhteistyömahdollisuuksiin. Mielenkiintoiset case-puheenvuorot kuullaan Meyer Turku Oy:ltä sekä Wärtsilä Oyj:ltä. Lisäksi saamme ajankohtaiskatsauksen alan näkymiin Meriteollisuus ry:n toimitusjohtaja Elina Anderssonilta.

– Meriverkostot järjestetään Naantalissa tänä vuonna jo kuudetta kertaa. Tällä kertaa seminaariohjelma painottuu erityisesti tutkimuksen ja liiketoiminnan kehittämisen näkökulmiin. Uusien yrityskontaktien syntymisen ohella odotan, että tänä vuonna osallistujat löytävät uusia yhteyksiä myös tutkimusorganisaatioiden suuntaan, kertoo Naantalin kaupungin elinkeinopäällikkö Lassi Rosala.

Seminaariosuuden lisäksi Meriverkostot-tapahtuma tarjoaa kokonaistoimittajille mahdollisuuden tavata uusia potentiaalisia sopimusvalmistajia, alihankkijoita ja toimittajia, jotka tarjoavat osaamistaan, tuotantokapasiteettiaan ja uudenlaisia ratkaisuja tuleviin haasteisiin.

Nykyisille tai potentiaalisille uusille laivateollisuuden alihankkijoille ja osaajille tarjolla on mahdollisuus tavata henkilökohtaisesti alan isoimpien kokonaistoimittajien ja suunnitteluyritysten edustajia sekä potentiaalisia muita uusia yrityskumppaneita.

Vuoden 2023 osallistujista lähes 80 prosenttia kertoi luoneensa tapahtuman avulla uusia yhteistyöverkostoja. Tänä vuonna mukaan on ilmoittautunut reilut 30 näytteilleasettajaa eri puolilta Suomea.

Turun Seutusanomat