Kuntajohtajat päättivät Turun työllisyysalueen lähipalveluista

Turun työllisyysalueen valmistelussa on päätetty, mitä palveluja työnantaja- tai työnhakija-asiakkaat saavat jatkossa lähipalveluina. Lisäksi päätettiin keskitetyistä palveluista ja tehtävistä, jotka Turun kaupunki hoitaa koko työllisyysalueella.

PALVELUT.

Turun työllisyysalueen kuntajohtajat ovat kokouksessaan 27.3. päättäneet siitä, mitkä lakisääteisistä kuntien järjestämisvastuulle siirtyvistä työllisyyspalveluista tarjotaan lähipalveluina. Lähipalvelulla tarkoitetaan palvelua, jota tuotetaan Turun lisäksi myös muissa työllisyysalueen kunnissa. Päätös tarkoittaa esimerkiksi sitä, että monet yritysten ja muiden työnantajien tarvitsemat rekrytointipalvelut ovat jatkossa lähempänä asiakkaita. Myös työnhakijoille tarjotaan kattavat lähipalvelut tavalla, joka nopeuttaa työllistymistä.

Lähipalveluja täydentävät keskitetyt palvelut tarjotaan vastuukunnasta eli Turun kaupungista. Keskitettyihin palveluihin kuuluvat esimerkiksi kansainvälinen rekrytointi sekä palkkatuen ja starttirahan maksatus. Lisäksi vastuukuntaan sijoittuvat työllisyysalueen tukipalvelut, kuten talous- ja lakipalvelut.

Työnantaja- ja työnhakija-asiakkaille halutaan tarjota myös sujuvia digitaalisia palveluja. Työllisyysalueen yhteiset viestintä-, ohjaus- ja neuvontapalvelut tähtäävät siihen, että asiakas pääsee tarvitsemaansa palveluun mahdollisimman pian niin sanotulla yhden lukuun periaatteella.

Toimisteet, joista lähipalveluja tarjotaan, vahvistetaan valmistelun seuraavassa vaiheessa. Lähipalvelujen tarjoamisesta Turun työllisyysalueella tahdon ovat ilmaisseet Kaarinan kaupunki, Liedon kaupunki, Paimion kaupunki, Raision kaupunki, Paraisten kaupunki, Kemiönsaaren kunta, Loimaan kaupunki, Laitilan kaupunki ja Uudenkaupungin kaupunki. Edellä mainitut kunnat voivat tarjota lähipalvelua myös naapurikunnille. Turku tarjoaa kaupunkilaisten lähipalvelut Yliopistonkatu 27:n toimipisteestä.

Turun Seutusanomat