Voi taivas – puhetta nuoresta -podcast kuunneltavissa

Uuden podcastin toivotaan tavoittavan nuorten vanhemmat ja kasvattajat. Podcast koostuu kahdeksasta asiantuntijahaastattelusta.

NUORET.

Nuorten vanhemmille suunnattu Voi taivas – puhetta nuoresta -podcast on kuunneltavissa Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän sivuilla. Podcast koostuu kahdeksasta asiantuntijahaastattelusta.

Puhetta nuoresta -podcastissa haastattelijana toimii psykologi, perhepsykoterapeutti ja perheneuvoja Nonna Huotarinen. Podcastin on äänittänyt ja videon tehnyt toimittaja Simo Ahtee.

Huotarinen haastattelee alan asiantuntijoita nuorten mielenterveyden haasteista. Huotarinen on koulutukseltaan psykologi ja perhepsykoterapeutti ja hän työskentelee perheneuvojana.

Aiheina podcastissa ovat nuorten mielenterveys- ja syömishäiriöt, päihteiden käyttö, syrjäytymisvaara, viiltely, seksuaalisen identiteetin etsintä, yksinäisyys ja kiusaamisen nykymuodot. Asiantuntijoina ovat psykiatri, psykoterapeutti ja biologisen psykiatrian dosentti Henry Karlsson, päihdelääketieteen professori Solja Niemelä, Fingerroos-säätiön yhteisötoiminnan päällikkö Miika Neulaniemi, nuorisopsykiatrian apulaisprofessori Max Karukivi, nuorisopsykiatrian dosentti Kim Kronström ja kasvatuspsykologian professori Niina Junttila.

Nuorten pahoinvointia käsittelevä podcast on suunnattu erityisesti nuorten vanhemmille.
Ajatus podcastin tekoon nousi huolesta nuorten pahoinvoinnista. Monet nuoret kamppailevat masennuksen ja ahdistuksen kanssa.

Sarjan ovat tuottaneet Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän perheasiain neuvottelukeskus, viestintäpalvelut ja yhteinen kasvatustyö. Yhteistyössä ovat mukana Turun yliopistollinen keskussairaala, Tukenasi ry, Fingerroosin säätiö, Vamos Turku (Diakonissalaitos), Turun Tyttöjen Talo ja Turun NMKY – YMCA Turku.

Voi taivas – puhetta nuoresta -podcastin kaikki jaksot ovat kuunneltavissa täällä.

Katariina Mäkinen-Önsoy