Mini Band Festival huipentaa talvilomaviikon Vimmassa

Turun talvilomaviikko on tapahtumia täynnä.

TAPAHTUMAT.

Lastenkulttuurikeskus Seikkailupuistossa voi talvilomaviikolla astua tutkimattomaan viidakkoon ja kirjastossa hypätä sarjakuvien maailmaan. Kivaloma kulmilla tarjoaa maksutonta toimintaa eripuolilla kaupunkia, ja liikuntapaikat kutsuvat uimaan ja ulkoilemaan. Vimmassa talvilomaviikko huipentuu Mini Band Festivaaliin, ja museot houkuttelevat tarinoilla ja taiteella.

Seikkailupuiston Timantti-teatterissa pääsee astumaan tutkimattomaan viidakkoon, seuraamaan uv-valossa hohtavia tassunjälkiä, aistimaan sademetsän ääniä ja bongailemaan harvinaisia ja taiteellisen värikkäitä hyönteis- ja lintulajeja. Viidakon katveessa lymyää myös viisimetrinen kaimaani.

Vehreässä ja elämyksellisessä Tutkimaton viidakko -näyttelyssä on esillä Tutkimaton viidakko -talvilomakurssille osallistuneiden lasten teoksia. Vapaapääsyinen näyttely on avoinna perjantaina 23.2. kello 16–18, 24.2. kello 10–14 ja 25.2. kello 12–16. Avajaisia vietetään Timantti-teatterissa perjantaina 23.2. kello 16 alkaen, jolloin paikalla myös ilma-akrobaatti ja pientä tarjoilua.

Turun pääkirjaston Saagan sarjakuvien värittämässä talvilomassa 17.2.–25.2. on luvassa suunnistusta, työpajoja, tietokilpailua sekä talven parhaita sarjisvinkkejä.

Kivaloma kulmilla -toiminta tarjoaa maksutonta ja ohjattua toimintaa eri puolilla kaupunkia.

Ohjelmassa on 19.–23.2. kello 11–14 muun muassa leikkiä, liikuntaa, käsitöitä ja kuvataidetta Aunelan palloiluhallissa, Ilpoisten palloiluhallissa, Maarian Kylätalossa, Runosmäen kirjastossa ja Varissuon nuorisotilassa. Kivaloma kulmilla -toimintaan osallistuville lapsille on tarjolla myös pieni välipala.

Liikuntapaikat kutsuvat uimaan, leikkimään ja ulkoilemaan talvilomaviikolla. Oli sää mikä tahansa voi talvilomalla uida, hyppiä hyppylavoilta ja peuhata vesileluilla Impivaaran ja Petreliuksen uimahalleissa, tai kirmata maksuttomissa Lasten liikunnan ihmemaissa. Talviloman ajaksi on lisätty myös jäähallien ja jalkapallohallin ilmaisia yleisövuoroja.

Jos talvisää suosii, saa ulkona touhuaminen posket punaisiksi pulkkamäissä, hiihtoladuilla, luonnonjäillä, Kupittaan luistelumadolla tai Parkin kentällä. Välineitä voi vuokrata edullisesti Nunnanvuoren suksivuokraamolta, Kupittaan luistelumadolta ja Parkin kentältä. Vuokraus on avoinna säävarauksella.

Museot tempaavat mukaan tarinoiden ja taiteen äärelle seikkailemaan Pikkuritarikierroksille Turun linnaan, katsomaan Iiu Susirajan taidetta WAMiin, ja tutustumaan herrasväen elämään Apteekkimuseoon ja Qwenselin taloon. Kuralan Kylämäessä tutustutaan 1950-luvun arkisiin askareisiin, ulkoillaan ja paistetaan makkaraa.

Nuorten taide- ja toimintatalo Vimma on talo täynnä tekemistä.

Talvilomaa vietetään Turun keskustassa sijaitsevassa Vimmassa 19.–23.2. kädentaitojen, kivan yhdessä tekemisen ja musiikin merkeissä. 10–18-vuotiaiden LomaPräkäämössä ja 13–28-vuotiaille taidepajoissa taiteillaan koruja, huovutetaan, valmistetaan paperia, tehdään muistikirjoja ja suunnitellaan rintamerkkejä. Nuorille aikuisille, 13–28-vuotiaille, suunnatuissa taidepajoissa tehdään esimerkiksi rintamerkkejä kollaasitekniikalla ja kierreselkäisiä muistikirjoja

Kafé Vimmassa voi osallistua lautapeliturnauksiin sekä 22.2. kello 17 järjestettävä Open mic -iltaan, jossa voi vapaasti tarttua mikrofoniin, ja Leffaloungessa on leffanäytöksiä.

Turku Rock Academyn järjestämä maksuton ja ikärajaton Mini Band Festival pidetään 22.–23.2. kello 17 alkaen Nuorten taide- ja toimintatalo Vimmassa. Keikat ovat kuultavissa myös Radio Vimmasta.

Vimmassa sijaitseva Nuorten Turku on avoinna 19.2. kello 12–18 ja 23.2. kello 12–16. Nuorten Turussa voi kysyä mietityttävistä asioista ja kysyä apua esimerkiksi ajankohtaisten kesätöiden etsinnässä.

Turun kaupungin nuorisotiloissa on tarjolla mukavaa ja monipuolista toimintaa, kuten pulkkailua, diskoilua, leffailtoja ja peliturnauksia 9–18-vuotiaille.

Turun Seutusanomat