Tenniksen Davis Cup Turussa

Jarkko Nieminen ja Patrick Kaukovalta pokkasivat Urheilugaalassa 11. tammikuuta Vuoden joukkue - ja esikuva -palkinnot. Kuva: Janina Pitkänen.
Suomen Davis Cup -joukkueen menestystahti jatkui Turussa, kun joukkue peittosi Portugalin. Arkistokuva Urheilugaalasta, jossa joukkue pokkasi Vuoden Joukkue- ja Esikuva -palkinnot: Janina Pitkänen.

TENNIS 

Vuoden esikuva- ja joukkuepalkinnot pokannut Suomen tennismaajoukkue aloittaa tämänvuotisen Davis Cup -taipaleensa tänään perjantaina Turussa. Vastaan Gatorade Centerissä asettuu Portugali.

Viime vuonna kaikkien aikojen kovimman tuloksen Davis Cupissa saavuttanut joukkue oli peräti välierissä, jossa lopulta taipui Australialle. Matkalla välieriin Suomi voitti muun muassa Yhdysvaltojen kivenkovan joukkueen.

Perjantaina ja lauantaina Turussa pelattavassa ottelussa tavoitellaan paikkaa 16 parhaan maan joukkoon.

Suomen ja Portugalin välisessä Davis Cup -mittelössä pelataan suunnitellun ohjelman mukaan viisi ottelua. Perjantaina maaottelu avataan kahdella kaksinpelillä ja lauantaina pelataan nelinpeli sekä kaksi kaksinpeliä. Suomen ykköspelaaja on Emil Ruusuvuori, joka on maailmanlistalla eli ATP-rankingissa sijalla 55. Kakkospelaaja on mitä luultavimmin viime vuonna Davis Cupissa reilusti itseään korkeammalle rankattuja pelaajia peitonnut Otto Virtanen, joka on listalla sijalla 166.

Nelinpelissä Suomea edustaa yksi maailman parhaimmista nelinpelaajista, sekanelinpelin Grand Slam -voittaja Harri Heliövaara. Joukkueen täydentävät Patrik Niklas-Salminen, joka on useasti Davis Cupissa pelannut nelinpeliä Heliövaaran kanssa sekä turkulainen Eero Vasa.

Joukkuetta luotsaa kapteeni Jarkko Nieminen.