Siipirikkoisuus ei laimentanut Loimua – TUTO Volley kumoon kolmannen kerran puhtaasti

Loimu voitti TUTO:n siipirikkoisenakin. Kolmannen erän lopulla passari Tomi Saarinen oli ratkaisevassa roolissa. Kuva: Hannu Tuominen.

LENTOPALLO

Raision Loimun valmentajakaksikko Kari Raatikainen ja Kai Stenius kokivat lauantaina hankalia tilanteita, kun jo ennen peliä lähes täyteen mennyt joukkueen sairastupa sai lisämiehitystä vielä pelin aikanakin. Se ei kuitenkaan haitannut Loimun pelaamista, vaan paikalliskamppailu TUTO Volleyn kanssa päättyi kolmannen kerran tällä kaudella Loimun puhtaaseen 3-0 voittoon. Eränumerot olivat tällä kertaa 27-25, 25-20, 25-20.

Loimulta puuttui kokonaan kokoonpanosta molemmat hakkurit, kun Veeti Nikkinen oli kotona kuumeessa ja Hurrikaani-pelissä nilkkansa loukannut Ali Fazli oli katsomossa. Kun vielä Felix Egharevba loukkasi toisessa erässä ensin vähän olkapäätään ja viimeisessä pallossa pahemmin nilkkansa, sai Loimun kokoonpanoruletti vielä uutta vauhtia.

Loimu marssitti avaukseen hakkuriksi Aapeli Koukin, jonka paikan yleispelaajan otti Samuel Salminen. Erän puolivälissä vieraat karkasivat johtoasemaan, joka kesti aina eräpalloon asti. Loimu ei kuitenkaan masentunut tilanteessa 22-24, vaan nousi takaa erävoittoon.

Toiseen erään Loimu vaihtoi yleispelaajaosaston normaaliksi, eli sen paikan miehittivät Kouki ja Tomas Rodriguez. Tämä muutos toi hakkurin viitan keskipelaaja Eetu Mäen harteille. Erän puolivälissä loimulaisia säikäytti Felix Egharevban olkapään ”muljahtaminen” hyökkäystilanteessa. Jenkkipeluri pyöritti ja venytteli olkapäätään koko loppuerän, kunnes eräpallossa olkapääkivut unohtuivat nilkan pyörähtäessä ympäri. Kentän pintaan toviksi jäänyt peluri ilmoitti lopulta ylös noustessaan välittömästi ettei pysty jatkamaan peliä.

Niinpä Raatikainen ja Stenius olivat jälleen uuden edessä ja kolmanteen erään Eetu Mäki siirtyi keskelle ja Aapeli Kouki palasi hakkuriksi ja Samuel Salminen yleispelaajaksi. Erä oli tasainen aina tilanteeseen 16-16 asti. Erän lopussa kapteeni Saarinen päätti ettei iltapuhde jatku neljänteen erään. Hyvin syöttöjen ja tehokkaiden passivalintojen lisäksi hän kaivoi ylös kaksi kovaa hyökkäystä. Erän ja ottelun sai kunnian päättää hyökkäyksellään illan selvästi paras pelaaja, eli Loimun Rodriguez.