Runo-Kaarina -festivaali järjestetään jo kuudennen kerran

Oheisessa kuvakoosteessa vuoden 2023 Runo-Kaarinan voittaja Pyry Qvick yhdessä kilpailun raatilaisten kanssa; vasemmalta Tommi Parkko (kirjailija ja Runo-Kaarina-raadin jäsen), Kari Levola (kirjailija ja raadin puheenjohtaja) sekä Hanna Syrjämäki (Runo-Kaarina-voittaja 2020 ja raadin jäsen).

KAARINA

Ystävänpäivänä starttaa Runo-Kaarina -festivaali, joka on jo järjestyksessään kuudes. Kantavana teemana tänä vuonna on runotaiteen kehollinen vaikutus, joka voivat kokea kaikenikäiset ihmiset.

Festivaalin ohjelmassa on muun muassa runoesityksiä, musiikkia, runojoogaa, runobingoa ja festivaalin päättävään Night of Poetry-tapahtumaan kuuluva Open Mic -lava, jolloin lava on avoin kenelle tahansa.

Runo-Kaarinan laajaan ohjelmistoon kuuluu paljon tapahtumaa, joihin pääsee käsiksi koko festivaalin neljän päivän ajan – ja osaan jopa pidempään.

Hovirinnan luontopolulle voi esimerkiksi lähteä tutustumaan Runo-Kaarina -kilpailun 30-vuotiseen historiaan ja runosuunnistusta järjestetään 13.-17. helmikuuta Kaarinan kirjastoissa.

Festivaalin varsinaiset tapahtumapäivät ovat 14.-17. helmikuuta, mutta päiväkohtaisessa ohjelmistossa on myös tiistaina 13. helmikuuta pidettäviä ”etkot” -tapahtumia niin lapsille kuin aikuisillekin.
Festivaalin juhlallisia avajaisia vietetään ystävänpäivänä Kaarina-talolla. Lasten lorujooga avaa avajaispäivän ja päivän päätteeksi Martti Lappi, Elina Toivanen ja Mihail Ionin esittävät lauluja, jotka on sovitettu runoihin. Luvassa on runoja ja musiikkia yhdistävä esitys, jonka pääosassa ovat runot vuosikymmenten varrelta aina vuodesta 1980 nykypäivään asti.

Lauantain päätöstapahtuma Night of Poetry pidetään sekin Kaarina-talolla. Runobingon, spoken word-esitysten ja musiikin lisäksi luvassa on siis open mic -osuus, jolloin lavalle pääsevät ketkä haluavat. 

Runo-Kaarina -kilpailuun 2024 osallistuvien, nimimerkillä varustettujen käsikirjoitusten on oltava perillä Kaarinan kaupungilla viimeistään keskiviikkona 14. helmikuuta 2024 kello 15.00. Runo-Kaarina -kilpailun viimeisin voittaja on Pyry Qvick.