Kantelemusiikkia ja rovastikunnan lapsikuoroja Naantalissa

Naantalin seurakuntakeskus.
Naantalin seurakuntakeskus. Kuva: Turun Seutusanomien arkisto.

NAANTALI.

Helmikuun 4. päivänä eli kynttilänpäivänä Naantalissa on luvassa herkkua kantelemusiikin ystäville sekä kirkkaista lasten lauluäänistä, ilosta, valosta ja riemusta pitäville kuulijoille.

Vuoden 2024 Yhteisvastuukeräys saa upean avauksen Jarkko Yli-Annalan säveltämän ja Anna-Mari Kaskisen sanoittaman kantelemessun muodossa. Naantalin seurakuntakeskuksessa kello 10 alkava kantelemessu koostuu kansanlaulutyylisistä messua varten sävelletyistä lauluista, joihin on helppo myös yleisön yhtyä mukaan.

Kantelemessussa soittaa Aino Ensemble: Sanni Grönroos, Noora Maja ja Veera Isaksson yhdessä kanttori Riina Rautakosken kanssa. Liturgina ja saarnaajana messussa toimii Jani Kairavuo. Messun jälkeen tarjolla on keittolounas, jonka vapaaehtoinen maksu menee Yhteisvastuun hyväksi.

Aino Ensemble on kolmen lapsuudenystävän kokoonpano, joka on soittanut kanteleita lapsuudesta asti pitkälle aikuisuuteen Naantalin Aino-tytöissä ja Naantalin musiikkiopistossa. Nykyään Aino Ensemble -nimen käyttöön ottanut kolmikko esiintyy ahkerasti monenlaisissa tilaisuuksissa.

Kynttilänpäivä jatkuu Naantalin kirkossa iloisen valoisissa merkeissä Nousiaisten rovastikunnan lapsikuorojen yhteiskonsertilla kello 18. Konserttia varten Naantalin, Raision, Mynämäen, Vehmaan ja Uudenkaupungin seurakuntien lapsikuoroista koottu kokoonpano esittää lauluja Lasten virsi -nimisestä laulukirjasta.

Kuoroja johtaa ja säestyksestä monin eri soittimin vastaa yhteistyössä kanttorit Jenni Urponen (Mynämäki), Hanna Pishro (Uusikaupunki), Sini-Marika Nieminen (Raisio) ja Riina Rautakoski (Naantali).

Turun Seutusanomat