Aurajoen ylittävä jääsilta on nyt käytössä

TURKU.

Hankalan jäätilanteen vuoksi pois käytöstä oleva Föri on nyt korvattu Aurajoen ylittävällä jääsillalla. Jääsilta valmistui tiistaina 6. helmikuuta.

Silta pyritään pitämään käytössä niin kauan kuin mahdollista.

– Niin kauan kuin olosuhteet sallivat. Pakkasistahan se on sitten kiinni. Pitkän ajan ennusteet lupaavat kylmää, joten hyvällä tuurilla jääsilta saa olla paikoillaan helmikuun loppuun saakka, arvelee vastaava rakennuttaja Antti Aalto Turun kaupungilta.

Jääsilta on viimeksi voitu rakentaa vuonna 2018. Silta rakennetaan vain silloin, kun jään paksuus on yli 30 senttimetriä.

Kaupunkilautta Föri on ollut pois käytöstä tammikuun puolivälista saakka.

Kaupunkilaisia muistutetaan, että jääsilta ei ole esteetön kulkureitti ja sillan käyttäjien toivotaan kulkevan vain rakennettua reittiä. Esimerkiksi Aurajoen ruoppaustöiden vuoksi kulku jäällä ruoppausalueen läheisyydessä on vaarallista.

– Kaupunki varmistaa jään paksuuden vain jääsillan kohdalta. Ruoppausalueen lisäksi myös muualla joessa jään paksuus voi vaihdella esimerkiksi virtausten ja jokeen laskevien viemärien vuoksi. Vältetään siis kulkua jäällä muualla kuin jääsillalla, Aalto sanoo.

Turun Seutusanomat