Liiku lähellä -ryhmät taas vauhdissa

Liiku lähellä -ryhmät jatkavat taas ikäihmisten liikuttamista pienen joulutauon jälkeen.

LIIKUNTA 

Turun Lähimmäispalveluyhdistyksen eli tutummin Kotikunnaan ja Turun kaupungin Liiku lähellä -hanke tarjoaa valtavasti erilaisia liikuntamahdollisuuksia ikäihmisille. Liiku lähellä -ryhmät toimivat taas pienen joulutauon jälkeen. 

Suurin osa lähiliikuntaryhmistä aloitti vuoden 2024 toimintansa viikolla 2. 

Osassa ryhmissä, jotka ovat siis maksuttomia ja suunnattu 65 vuotta täyttäneille, on jo vakiintunut aktiivinen kävijäporukka, mutta joihinkin ryhmiin mahtuisi vielä paljon lähialueilla asuvia senioreita mukaan. 

Erityisesti Lausteen seurakuntatalolla torstaisin kello 9.30 kokoontuvaan liikuntaryhmään mahtuisi useampi Lausteen alueella asuva seniori mukaan. Lausteen ryhmä kokoontui aiemmin ulkona, mutta nyt talvikaudelle 2024 ryhmän liikuntahetket on siirretty seurakuntataloon sisälle. 

– Lausteen ryhmään voi tulla tutustumaan vaikka torstaina 25. tammikuuta, silloin seurakuntatalolle tulee mukaan myös turkulainen trubaduuri Teijo Pöyhönen esiintymään. Musiikin lisäksi osallistujille on tarjolla pieni kahvipaketti, kertoo Kotikunnaan projektisuunnittelija Anni Niemi. 

 

Toinen ryhmä, joka kaipaa lisää osallistujia, on Länsi1-kauppakeskuksessa tiistaisin kello 9.45 kokoontuva ryhmä. Länsi1:n liikuntaryhmässä liikutaan sään mukaan joko ulkona tai sisällä kauppakeskuksessa. 

– Länsikeskuksen alueella asuu varmasti paljon ikäihmisiä, ja kauppakeskuksessa on isot tilat liikkumiseen, joten rohkeasti vaan tähänkin ryhmään mukaan, kannustaa Anni Niemi. 

Liiku lähellä -ryhmiin osallistuminen on maksutonta eikä ennakkoilmoittautumisia tarvita. Ryhmät toimivat erittäin matalan kynnyksen periaatteella – ensikertalainen voi tulla aluksi vaikka vain seuraamaan, millaista liikuntaa ryhmissä on tarjolla. Liikunnan lisäksi ryhmiin osallistuville tärkeää on ryhmien tarjoamat mukavat sosiaaliset hetket. 

Liiku lähellä -ryhmät löytyvät netistä: https://www.turku.fi/liikulahella.