Äänestyspaikat sulkeutuvat kello 20

Presidentinvaalien toisella kierroksella ovat tästä porukasta jäljellä enää Alexander Stubb ja Pekka Haavisto.

VAALIT

Vaalihuoneistot avautuvat sunnuntaina 28. tammikuuta aamuyhdeksältä ja äänestys jatkuu kello kahdeksaan illalla. Mikäli äänestyspaikalla on jonoa kello 20, saavat kaikki siihen mennessä paikalle saapuneet äänestää rauhassa ennen äänestystoimituksen lopettamista.

Vaalipäivänä kukin äänioikeutettu saa äänestää vain omassa äänestyspaikassaan. Vaalipäivän äänestyspaikka mainitaan äänioikeutetulle postitse tai Suomi.fi –palveluun lähetetyssä äänioikeusilmoituksessa.

Muista ottaa äänestyspaikalle mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus.

Voit ottaa mukaasi oman vaaliavustajan, jos et esimerkiksi kykene itse tekemään äänestysmerkintää. Oma vaaliavustaja ei kuitenkaan voi olla vaaleissa ehdokkaana oleva henkilö eikä hänen puolisonsa, lapsensa, sisaruksensa tai vanhempansa. Jos sinulla ei ole omaa avustajaa, äänestyspaikalla on erityinen vaaliavustaja.

Ja muista tietenkin merkitä äänestyslippuusi ehdokkaasi numero selkeästi – eikä mitään muuta!

Ylen vaali-ilta -lähetys alkaa TV 1:llä sunnuntaina kello 20.46 ja Maikkarin Tulosilta -lähetys MTV 3 -kanavalla kello 19.20.