Jo reilu neljännes äänestänyt

Presidentinvaalien toisella kierroksella ovat tästä porukasta jäljellä enää Alexander Stubb ja Pekka Haavisto.

VAALIT

Presidentinvaalien ennakkoäänestyksessä on viikonlopun jälkeen äänestänyt jo yli neljännes äänioikeutetuista. Maanantai-aamuna ennen vaalipaikkojen avautumista äänensä on antanut jo 27,6 prosenttia Suomessa asuvista kansalaisista.

Varsinaissuomalaisista äänestämässä on käynyt 27,8 prosenttia. Vilkkain äänestyspäivä oli ensimmäinen äänestyspäivä eli keskiviikko, jolloin äänensä antoi yli 26.000 varsinaissuomalaista, mutta myös perjantaina äänestämässä kävi lähes 25.000 varsinaissuomalaista.

Viikonloppuna äänestysaktiivisuus hieman putosi – kuten yleensä ennakkoäänestyksen aikana käy – mutta sekä lauantaina että sunnuntaina äänestämässä kävi kuitenkin reilut 17.000 ihmistä.

Maanantai-aamuun mennessä aktiivisimpia äänestäjiä ovat olleet kustavilaiset 33,9 prosentillaan. Turkulaisistakin on äänestänyt lähes kolmannes, 31,3 prosenttia.

Muiden Turun Seutusanomien ilmestymisalueen kuntien äänestysaktiivisuus on ollut seuraava; Kaarina 25,5 prosenttia, Lieto 21,3 prosenttia, Masku 25,7 prosenttia, Mynämäki 25 prosenttia, Naantali 28,7 prosenttia, Nousiainen 23,4 prosenttia, Paimio 25,8 prosenttia, Raisio 27,7 prosenttia, Rusko 23,9 prosenttia ja Sauvo 23,5 prosenttia.

Varsinainen ensimmäisen kierroksen vaalipäivä on tulevana sunnuntaina 28. tammikuuta.