Förin kulku seisahtunut

Förin sijainti kartalla. Kuva: Turun kaupunki.
Förin sijainti kartalla. Kuva: Turun kaupunki.

Hankalan jäätilanteen vuoksi kaupunkilautta Förin liikennöinti on keskeytetty torstaista 18.1. alkaen. 

TURKU.

Pitkä pakkaskausi on aiheuttanut sen, että kaupunkilautta Förin liikennöinti joudutaan pysäyttämään Turun Aurajoessa toistaiseksi.

Jään paksuus on nyt yli 30 senttimetriä ja jääsillan rakentaminen pyritään aloittamaan viikolla 4. Jos säätila ei sitä salli, voi rakentaminen siirtyä tulevaisuuteen. Viimeksi jääsilta Aurajoen yli on rakennettu vuonna 2018.

–  Jos mahdollista, jääsilta pyritään saamaan käyttöön jo ensi viikolla, ja sen käyttöä jatketaan niin kauan kuin olosuhteet sallivat, sanoo vastaava rakennuttaja Antti Aalto Turun kaupungilta.

Kaupunkilaisia muistutetaan, että jääsilta ei ole esteetön kulkureitti ja sillan käyttäjien toivotaan kulkevan vain rakennettua reittiä. Esimerkiksi Aurajoen ruoppaustöiden vuoksi kulku jäällä ruoppausalueen läheisyydessä on vaarallista.

– Kaupunki varmistaa jään paksuuden vain jääsillan kohdalta. Ruoppausalueen lisäksi myös muualla joessa jään paksuus voi vaihdella esimerkiksi virtausten ja jokeen laskevien viemärien vuoksi. Vältetään siis kulkua jäällä muualla kuin jääsillalla, Aalto sanoo.

Kaupunkilautta Förin sijainti kartalla.

Turun Seutusanomat