Aarnen Talli tukee ikäihmisten liikkumista ja terveyttä

Lääkärikeskus Aavan hengityshoitaja Anni-Sofia Luhtala opasti Aatos Vihersaloa PEF-laitteen käytössä. Kuva: Hannu Tiainen.

HARRASTUKSET

Aarne Haahtelan vuonna 1972 perustama Aarnen Talli – jonka nimen toki keksi ryhmästä jutun tehnyt toimittaja – tekee arvokasta työtä ikämiesten liikunnan, terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi.

Aarnen Tallin jäsenet kokoontuvat keskiviikkoisin Kupittaan urheilutalolla liikunnan parissa, mutta tallipäivillä on järjestetty myös muuta hyvinvointia edistävää toimintaa.

Marraskuussa Aarnen Tallin vieraina kävivät yhteistyösopimuksen Tallin kanssa sopineen lääkärikeskus Aavan edustajat kertomassa toiminnastaan, palveluistaan ja muun muassa PEF-laitteen käytöstä.

Vuoden 2023 ”Talliveljeksi” aktiivisuutensa ansiosta valittu Simo Rivala järjesti meille mahdollisuuden ostaa PEF-laitteita edulliseen hintaan, ja niitä menikin kaupaksi heti viitisenkymmentä kappalta. Aavan väki opasti muun muassa laitteen käytössä ja tulosten tulkitsemisessa, kertoo Aarnen Tallin tallimestari Markku Sariola.

Lääkärikeskus Aava tarjoaa Tallin ikämiehille myös muun muassa ”Jäärä” -pakettia, joka on suunnattu miehille, jotka tavallisesti suostuvat lähtemään lääkärille vasta ”kun on pakko”.

Aarnen Talli on solminut viime vuonna yhteistyösopimuksen myös asianajotoimisto Thuresonin kanssa.

Huippu-urheilija Milja Thureon on usein treenaamassa Kupittaalla samaan aikaan meidän kanssamme, ja hänen kauttaan saimme sopimuksen asianajotoimisto Thuresonin kanssa.

Aarnen Tallin jäsenmäärä on tällä hetkellä yli 500. Parhaimmillaan ennen korona-aikaa jäseniä oli yli 700.

Alunperin meidän jäseniksimme pääsivät vain turkulaiset ikämiehet, mutta nyt meillä on mahdollisuus ottaa mukaan myös naapurikuntien miehiä. Kupittaalla käy keskiviikkoisin tällä hetkellä noin 250-300 ikämiestä kerrallaan liikkumassa ja treenaamassa, kertoo tallimestari Markku Sariola.

Lisätietoa Aarnen Tallista: https://aarnentalli.fi/