UNICEFin vapaaehtoisten valmistamat Anna ja Toivo -nuket hyvällä asialla

Uudenkaupungin Automuseon nukkevalikoimaa täydennettiin joulun lähestyessä UNICEFin Turun toimintaryhmän valmistamilla Anna ja Toivo -nukeilla niin, että kaikki halukkaat voivat osallistua maailman apua tarvitsevien lasten tukemiseen. Kuva: Suomen UNICEF ry Turku.
Uudenkaupungin Automuseon nukkevalikoimaa täydennettiin joulun lähestyessä UNICEFin Turun toimintaryhmän valmistamilla Anna ja Toivo -nukeilla niin, että kaikki halukkaat voivat osallistua maailman apua tarvitsevien lasten tukemiseen. Kuva: Suomen UNICEF ry Turku.

HYVÄNTEKEVÄISYYS.

UNICEFin yhtenä vapaaehtoistyön muotona on jo vuodesta 1988 alkaen ollut nukkekampanja, jonka myötä vapaaehtoiset ovat ympäri maailmaa tehneet tuhansia Anna ja Toivo -nukkeja.

Suomen UNICEF ry:n Turun vapaaehtoisryhmä on ollut myös aktiivisesti mukana tässä työssä vuosien ajan. Vapaaehtoisten valmistamia Anna ja Toivo -koristenukkeja on seuraavaksi myynnissä Turussa, osoitteessa Puistokatu 11, Ruusukorttelin joulumyyjäisissä tiistaina 19. joulukuuta kello 11–14. Nuken voi hankkia myös Uudenkaupungin Automuseolta kello 11–17 museon ollessa auki.

Tukemalla maailman lapsia voi samalla ilahduttaa läheisiään UNICEF-nukketervehdyksellä. Nuken voi myös sommitella koristamaan vaikka omaa joulupöytää tai kuusta.

Maailman suurin lastenjärjestö UNICEF edistää avun tarpeessa olevien lasten oikeuksia 190 maassa. Tämän hetken kriisit ovat vaikeuttaneet entisestään lasten oikeuksien toteutumista monilla alueilla.

UNICEF perustettiin vuonna 1946, ja yksi sen ensimmäisiä avustuskohteita olivat Suomen lapset vuosina 1947–1951. Suomen UNICEF ry osana maailmanlaajuista organisaatiota kerää varoja UNICEFin kehitysohjelmiin ja hätäapuun muun muassa Afganistanin, Gazan, Syyrian ja Ukrainan lapsille.

Turun UNICEF-puoti on avoinna taas vuoden alusta alkaen jokaisen kuukauden viimeisenä torstaina kello 15–17. Nukkeja on voinut ostaa myös tapahtumista sekä vuodesta 2017 alkaen Uudenkaupungin Automuseolta. Tarvittaessa voi ottaa yhteyttä: unicefturku@gmail.com tai 044 5370915.

Katariina Mäkinen-Önsoy