Nuoret turkulaiset suunnittelijat toteuttivat upean kokonaisuuden itsenäisyyspäivän vastaanotolle

Kantavana voimana rauha

Nuoret turkulaiset suunnittelijat inspiroituvat rauhasta Saara-Sofia Sirenin uniikissa linnanjuhla-asussa.
Nuoret turkulaiset suunnittelijat inspiroituvat rauhasta Saara-Sofia Sirénin uniikissa linnanjuhla-asussa.

Turkulaisen Saara-Sofia Sirénin päällä itsenäisyyspäivänä nähtävän uniikin ja näyttävän juhla-asun ovat luoneet vaatesuunnittelija Susanna Korte sekä Miss Gem Clothingin Milana Abdulgamidova ja Carola Siitonen.

JUHLAT.

Kokoomuksen kansanedustaja Saara-Sofia Sirén on jo useana vuonna korostanut itsenäisyyspäivän vastaanoton asuvalinnoillaan merkityksellisiä teemoja sekä halunnut nostaa esiin erityisesti naisyrittäjiä.

Tänä vuonna turkulainen Sirén antoi asulle teeman ja valitut suunnittelijat saivat sen myötä vapaat kädet toteuttaa oman visionsa mukaiset mekon ja korut. Asun pääteemana sekä kantavana voimana on rauha, mutta sen hehkuva värimaailma kantaa myös merkityksiä voimakkaasta naiseudesta ja naisyrittäjyydestä.

Suunnittelija Susanna Korte toteutti tilaisuutta varten uniikin printtikankaan, joka on inspiroitunut taivaasta.

– Inspiroiduin taivaanrannan jatkuvasta muutoksesta ja intensiivisistä väriyhdistelmistä. Ne symboloivat aikakaudellemme ominaista dynaamisuutta ja latautuneisuutta. Pilvien takaa avautuva vaaleansininen taivas kuitenkin kuvastaa pysyvyyttä, turvaa ja seesteisyyttä. Rauhaa, joka kantaa ja jota on suojeltava,turkulainen Susanna Korte kertoo visiostaan.

Pukua täydentää uniikki korukokonaisuus, joka on valmistettu second hand -materiaaleista.

Asukokonaisuuden korut on suunnitellut turkulainen Miss Gem Clothing, jonka takana ovat ystävykset Carola Siitonen ja Milana Abdulgamidova. Kaulakorun, korvakorut ja sormuksen sisältämä kokonaisuus on valmistettu second hand helmistä ja suunniteltu spesifisti itsenäisyyspäivän vastaanottoa varten.

– Luomamme kaulakoru toimii ikään kuin taivaanrannan kannattelijana Susanna Korten upean puvun harteilla. Sekä korun kerroksittainen ja ulotteikas design että helmien erilaisuus edustavat kaiken kattavaa monimuotoisuutta ja moninaisuutta. Haluamme kuvata näitä asioita korostaen erityisesti niiden kauneutta ja tärkeyttä nykymaailmassa. Materiaaleina käytetyt kierrätetyt helmiäishelmet kuvaavat meille luonnon arvokkuutta, mutta samalla sen haurautta, Milana Abdulgamidova ja Carola Siitonen kuvailevat korujaan.

Turun Seutusanomat