Venereitti suljetaan Kuusistonsalmen sillan työmaan kohdalla

Kuusistonsalmen vanhan sillan purkutyöt. Kuva: Varsinais-Suomen ELY-keskus.
Kuusistonsalmen vanhan sillan purkutyöt. Kuva: Varsinais-Suomen ELY-keskus.

Kuusistonsalmen sillan uusiminen Kaarinassa sulkee Airisto-Harvaluoto-Lemlahti -venereitin työmaan kohdalla kuukauden ajaksi.

KAARINA.

Airisto-Harvaluoto-Lemlahti -venereitti (väylä nro 3375) suljetaan Kuusistonsalmen vanhan sillan purkutöiden vuoksi 15.11.–15.12. väliseksi ajaksi. Sulku on aikataulutettu veneilykauden (1.5.–30.9.) ulkopuolelle, jotta siitä aiheutuu mahdollisimman vähän haittaa.

Saaristotiellä on käynnissä Kuusistonsalmen sillan uusimisen lisäksi Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen siltojen uusiminen. Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen siltojen uusiminen aiheuttaa myös muutoksia veneväyliin. Ajankohtaiset tiedot siltojen Saaristotien siltojen rakennustöiden vaikutuksista vesiväyliin löytyvät Väyläviraston verkkosivuilta.

Varsinais-Suomen ELY-keskus aloitti Kaarinassa maantiellä 180 (Saaristotie) Kuusistonsalmen sillan uusimistyöt loppukesästä 2023. Uusi silta rakennetaan vanhan sillan paikalle. Siltapaikka sijaitsee Kaarinassa, missä maantie 180 ylittää Kuusistonsalmen. Uusi Kuusistonsalmen silta korvaa nykyisen 1958 valmistuneen huonokuntoisen sillan. Sillan rakennustöiden yhteydessä maantietä 180 parannetaan siltapaikalla. Rakennustyöt kestävät loppuvuoteen 2024 asti.

Urakoitsijana hankkeessa toimii Kreate Oy.

Turun Seutusanomat