Turku Bandstandiin ilmoittautuminen avautuu joulukuun alussa

Ilmoittautumisaika tammikuussa järjestettävään Turku Bandstandiin käynnistyy. Kuva: Katariina Mäkinen-Önsoy.
Ilmoittautumisaika tammikuussa järjestettävään Turku Bandstandiin käynnistyy. Kuva: Katariina Mäkinen-Önsoy.

Tammikuussa järjestettävästä tapahtumasta valitaan myös uusia bändejä mukaan Turku Rock Academyn toimintaan. 

MUSIIKKI.

Kahdeskymmeneskahdeksas nuorten bändikatselmus järjestetään 10.–13.1.2024 Nuorten taide- ja toimintatalo Vimmassa, Turussa. Nuorten yhtyeiden ilmoittautumisaika Turku Bandstandiin on 1.12. kello 9 – 29.12. kello 16.

Turku Bandstand ei ole kilpailu, vaan katselmus, joka tarjoaa yhtyeille palautetta, kokemusta, kontakteja ja näkymiä musiikkialalla. Tapahtumasta vastaa Turun kaupungin nuorisopalvelut.

Mukaan Turku Bandstandiin voivat hakea yhtyeet, joiden kotipaikka on Salo–Forssa–Laitila -kaaren sisäpuolella. Bändien jäsenten tulee olla alle 29-vuotiaita. Ilmoittautua kannattaa matalla kynnyksellä, sillä yhtyeet voivat soittaa omia tai cover-kappaleita. Kukin yhtye esittää kaksi kappaletta.

Musiikkialan ammattilaiset antavat Turku Bandstandissa esiintyville palautetta ja mietittävää.

Bändeille palautetta ovat jakamassa muusikko Mikko von Hertzen, lehtori Ilari Hongisto Turun konservatoriosta ja Turku Rock Academyn vastaava tuottaja Mark Bertenyi.

Kukin yhtye saa ammattitaitoista ja syvällistä palautetta välittömästi esiintymisensä jälkeen. Myös yleisö pääsee kuulemaan palautteet. Näin kaikilla on tilaisuus kokea, millaisilla eväillä bändejä kannustetaan eteenpäin.

Nuorisopalvelujen musiikkitoiminnasta vastaavan toiminnanjohtajan Tomi Arvaksen mukaan katselmuksessa on kuluneiden 27 vuoden aikana esiintynyt yli 1 000 yhtyettä.

– Turku Bandstandia voidaan pitää melkoisena kivijalkana, kun haetaan matalan kynnyksen tapahtumaa Turun seudulla.

Nuorten taide- ja toimintatalo Vimman sali on erinomainen paikka esiintymisille.

– Tilassa on äänentoisto, valokalusto sekä henkilökunta. Lisäksi valmiina ovat rummut, vahvistimet ja mikrofonit. Vain omat henkilökohtaiset soittimet tulee ottaa mukaan.

Turku Bandstand -tapahtumasta valitaan myös uusia bändejä mukaan Turku Rock Academyn toimintaan.

Turku Rock Academy on kokonaisvaltainen bänditoiminnan kehittämisalusta, joka tarjoaa yhtyeille musiikin esituotantoa, studiotyöskentelyä, julkaisuja, promokuvia ja keikkoja – mukaan lukien festivaalikeikat.

Tomi Arvas kertoo, että Turku Rock Academyn toimintaan osallistuminen on mukaan valituille yhtyeille täysin maksutonta.

– Toimintaan haetaan innostuneita ja oppimishaluisia bändejä. Koronan jälkeen innokkaita yhtyeitä on hakeutunut esimerkiksi Auran Panimon treenikämpille huomattavan paljon, joten osallistua kannattaa ripeästi.

Bändien tulee ilmoittautua tapahtumaan Lyyti-linkin kautta. Ripeä ilmoittautuminen kannattaa, sillä mukaan voidaan ottaa enintään 12 yhtyettä ilmoittautumisjärjestyksessä.

Turku Bandstand -tapahtumaa on järjestetty vuodesta 1997 lähtien. Yleisöllä on Nuorten taide- ja toimintatalo Vimmaan perinteiseen tapaan vapaa ja ikärajaton pääsy.

Turun Seutusanomat