Raisio kutsuu joulupolulle

Laulava juontaja Reija Kortet ja joulupukki Raisiokeskuksen joulunavauksessa. Kuva: Turun Seutusanomien arkisto.
Laulava juontaja Reija Kortet ja joulupukki Raisiokeskuksen joulunavauksessa. Kuva: Turun Seutusanomien arkisto.

Joulu saapuu Raisioon -tapahtuma valloittaa 2.12. koko kaupungin. Kirjastotalolla valmistaudutaan jouluun 29. marraskuuta.

RAISIO.

Raision Kirjastotalossa virittäydytään joulutunnelmiin keskiviikkona 29.11. kello 16–19. Luvassa on paikallisten käsityöläisten tuotteita, musiikkia, näyttely sekä tulishow. Aulan myyntipisteistä voi ostaa muun muassa koruja, keramiikkaa, asusteita, sisustustuotteita sekä huovutustöitä, ovikoristeita, lyhtyjä ja muita käsitöitä.

Perjantaina 1.12. Raision kaupungintalon ja kirkkomaan kuusiin syttyvät valot. Kokoontuminen kello 18 kirkkomaan joulukuusen luona, lauletaan joululauluja ja juodaan glögiä.

Raision joulunavauspäivään 2. joulukuuta kello 10–14 yhdistyvät perinteinen toritapahtuma lavaohjelmineen ja myyjäisineen sekä seurakunnan Joulumaa-tapahtuma seurakuntatalolla.

Musiikkia, glögiä, tanssivia tonttuja sekä hyvän mielen joulukorttien kirjoittamista on luvassa sen sijaan kaupungintalolla. Tilaisuudet järjestetään Raisiokeskuksen, Raision seurakunnan ja Raision kaupungin yhteistyössä.

Joulu saapuu Raisioon -tapahtumassa on monipuolista ohjelmaa.

Luvassa on markkinatunnelmaa, torimyyntiä, lastenbändi Pasi ja Mäikkä, joulupukin vierailu, ilmaista poniratsastusta kello 11–13, halikoiria ja MLL:n lasten alue lumivuorineen. Joulupolku yhdistää kaikki kolme tapahtumapistettä ja jouluikkunoita voi ihastella aina loppiaiseen asti.

Toritapahtuman juontaa perinteiseen tapaan naantalilainen Reija Kortet.

Kortet on hiljattain julkaissut 25-vuotisen iskelmälaulajan uransa ensimmäisen joululaulun Mistä löytää joulun tunteen.

Kappaleen levytyksessä Turun V.R. Studiolla oli mukana myös Turun Mikaelinseurakunnan maineikkaan Aboa Gospel -kuoron jäseniä. Kortetin lauluun kirjoittaman taustatarinan on sanoittanut laulutekstiksi Lea Lavenin Kuin muuttolinnut -tangon tekstittäjä, runoilija-sanoittaja Eva Kaakinen, ja säveltänyt turkulainen Jaakko Lehtinen.

Mistä löytää joulun tunteen -laulun ensiesitys kuullaan Raision joulunavauksessa, jonka jälkeen Reija Kortet esittää sen Raision kirjastotalon Martinsalissa 10.12. järjestettävässä Muistojeni Joulu -konsertissa. Kortet osallistuu myös Kauneimmat Joululaulut -tilaisuuksiin 17.12. Naantalin ja Rymättylän kirkoissa sekä 21.12. Raision kirkossa.

Sunnuntaina 3.12. Kauppakeskus Myllyn Joulumatkanavauksessa on luvassa koirakulkue, joulupukki, musiikkia ja jouluostoksia.

Katariina Mäkinen-Önsoy

 

Juttua muokattu 28.11. kello 14 ja poistettu paloautoon tutustuminen.