Masku ja Mynämäki avaavat kokemuksiaan kulttuurikasvatuksesta

KULTTUURIKASVATUS.

Leader Ravakan ECHOES – Ekomuseotoiminnan kehittäminen -hanke järjestää webinaarin pienten kuntien kulttuurikasvatuksen haasteista ja hyvistä käytännöistä 10.11. kello 13–15:30.

Hankkeessa kehitetään Maaseudun kehittämisyhdistys Ravakka ry:n alueella olevia ekomuseokohteita. Useilta paikallisilta tahoilta on noussut esille tarve museo- ja luontokohteiden kehittämisestä palvelemaan paikallisia asukkaita ja matkailijoita.

Webinaarin johdantona kuullaan Leader Ravakan hankekoordinaattori Tiina Herolta Ekomuseo-hankkeesta ja Ravakan alueen kulttuurikasvatussuunnitelmista. Lasten kulttuurikeskusten liiton kulttuurikasvatussuunnitelmakummit Julia Vatanen ja Henna Leisiö alustavat aiheista Kulttuurikasvatussuunnitelmat pienissä kunnissa ja Matkalla-malli.

Mynämäen kunnan kulttuuri- ja kirjastopalveluvastaava Viktoria Kulmala ja erikoiskirjastovirkailija Mirka Matalamäki kertovat Mynämäen uuden suunnitelman keskiössä olevista kyläkouluista ja kylämuseoista.

Maskun kunnan hyvinvointijohtaja Maija Leino tuo terveisensä Maskun ensimmäisen kulttuurikasvatusvuoden kokemuksista.

Åbo Akademin Saaristoinstituutin SALT-verkoston erityisasiantuntija Tiina Saaresranta alustaa aiheesta Maaseutu- ja saaristokulttuurin rooli kulttuurikasvatuksessa?

Webinaariin tulee ilmoittautua viimeistään 8.11. oheisen linkin kautta.

ECHOES – Ekomuseotoiminnan kehittäminen -hanketta rahoittaa Satakunnan ELY-keskus osana Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaa 2014–2020.

Katariina Mäkinen-Önsoy