Hännät heiluvat hyvää mieltä Turun Kauppatorilla

Marjukka Karttunen on innokas koiraharrastaja. Kuva: Turku Center.
Marjukka Karttunen on innokas koiraharrastaja. Kuva: Turku Center.

Ensimmäisen Hännät heiluu -koirakävelytapahtuman yhteydessä on paljon mukavaa ohjelmaa koira- ja lapsiperheille.

TURKU.

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Hännät heiluu -tapahtuma Turun Kauppatorilla kokoaa sunnuntaina 15. lokakuuta puoliltapäivin karvatassuja ja höpönassuja yhteen. Koirien tapahtumassa on kivaa ohjelmaa myös syyslomaa viettäville lapsille. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

SPR Turun osaston Nallesairaalassa lapset saavat oppia ensiaputaitoja tuomalla pehmolelunsa hoidettavaksi. Lemmikki Ry järjestää pehmolemmikkien söpöyskilpailun, jossa kaikki palkitaan. Paikalla on myös koira- ja kissayhdistyksiä esittelemässä toimintaansa.

Tapahtuman järjestäjänä toimiva Marjukka Karttunen vinkkaa, että nyt on omasta koirasta haaveilevilla oiva mahdollisuus tulla torille tutustumaan eri koirarotuihin ja käydä tervehtimässä Hali-Koiria, tutustua pelastuskoirien maailmaan sekä eläinsuojeluyhdistysten toimintaan.

– Koirat pääsevät myös omistajiensa kanssa yhteiselle kävelylenkille pitkin Aurajoen vartta. Tapahtuman tarkoituksena on lisätä koiramyönteisyyttä ja koiranomistajien vastuullisuutta. Muistutamme muun muassa siitä, miten tärkeää on kerätä koirien jätökset, hän lisää.

Turku sai kunnian olla ensimmäinen Hännät heiluu -paikkakunta, sillä olosuhteet ovat kaupungissa otolliset.

Uudistettu tori ja sen alle rakennettu toriparkki ovat toimiva kokonaisuus myös isoille tapahtumille.

– Toivottavasti väki löytää tapahtuman, sillä suunnitelmissa on tehdä tästä jokavuotinen syystempaus. Toriparkki lahjoitti autolla tuleville kaksi tuntia ilmaista pysäköintiaikaa, joten paikalle voi tulla kätevästi omalla autolla. Turussa on paljon koiraystävällisiä yrityksiä, sen olemme huomanneet yhteistyökumppaneita hankkiessamme, Karttunen kehuu.

Evidensia Eläinlääkäripalvelut Oy lahjoitti tapahtumaan hyväntekeväisyyssumman, joka jaetaan Auttamisesta Arkea -lahjoituspalvelun kautta. Tapahtuman tuotekasseissa on arvoseteli, jonka auttamiskohteeksi saa jokainen valita mieluisimman.

Hännät heiluu -tapahtumassa mukana olevia Auttamisesta Arkea -avustuskohteita ovat Eläinten Hyvinvointiyhdistys Lemmikki ry, Eläinsuojeluyhdistys Dewi ry ja Varsinais-Suomen pelastuskoirat.

Uusi kirjaus Kauppatorin torisäännöissä vahvistaa, että nyt myös koirat ovat tervetulleita nauttimaan ainutlaatuisesta Turun toritunnelmasta.

– Päätös koirien sallimisesta torilla on tehty sekä kaupunkilaisten että torin yrittäjien toiveiden pohjalta. Uudistunut tori tarjoaa hyvät puitteet myös koiranomistajien tapaamispaikaksi, iloitsee Turun kaupungin kauppapaikkapäällikkö Hanna Sjöbring.

Jotta jokainen torikävijä voi nauttia turvallisesta ja siististä torista, on koiran kanssa torille saapuvan pidettävä lemmikki kytkettynä ja vastattava sen käytöksestä ja siisteydestä toriympäristössä. Kauppiailla ja torivalvojalla on oikeus puuttua häiritsevään käytökseen tai epäsiisteyteen. Kukin kauppias saa myös itse päättää oman myyntipaikkansa koiraystävällisyydestä.

Kauppatorilla ja ydinkeskustassa järjestettävässä Hännät heiluu! -koirakävelytapahtumassa on luvassa yhteinen kävelykierros, yllätysrasteja ja muuta ohjelmaa. Lisää tapahtumasta: www.heiluu.fi.

Turun Seutusanomat