Seututaiteilija kerää asukkaiden tarinoita omista lempipuistaan

Varsinaista kulttuuria -hankkeen seututaiteilija Elina Laitinen haluaa kuulla seutukuntansa kuntien asukkaiden kokemuksia heille tärkeistä puista.
Varsinaista kulttuuria -hankkeen seututaiteilija Elina Laitinen haluaa kuulla seutukuntansa kuntien asukkaiden kokemuksia heille tärkeistä puista.

KUVATAIDE.

Varsinais-Suomen liiton Varsinaista kulttuuria -hankkeen seututaiteilija Elina Laitinen on aloittanut työnsä Maskussa, Mynämäessä, Naantalissa, Nousiaisissa, Raisiossa ja Ruskolla.

Laitinen kerää parhaillaan asukkaiden kokemuksia tärkeäksi kokemistaan puista. Kerättyä aineistoa tullaan käyttämään osana taidetyöskentelyä ja näyttelyä. Vastauksen voi lähettää myös anonyymisti.

– Valmisteilla olevaa teostani varten kuulen mielelläni ihmisten tarinoita heille merkityksellisistä puista ja ympäristöstä, jossa ne kasvavat. Keräyksen lopputuloksena on yhteisötaideteos ja taidenäyttely. Parhaimmillaan siinä näkyvät myös yleisön ideat ja kädenjälki, Laitinen sanoo.

Seututaiteilijan työssä häntä motivoi taiteen saavutettavuuden edistäminen.

– Seututaiteilijan työnkuvassa on mielestäni pitkälti kyse juuri tästä. Hakeudun mukaan yhteisötaiteellisiin projekteihin, koska erilaisten ihmisten ja yhteisöjen kanssa työskentely auttaa minua ymmärtämään maailmaa paremmin. Puolin ja toisin pohjimmiltaan kyse on empatiasta ja sen tärkeydestä, kertoo Laitinen.

– Taide tekee elämästä mielenkiintoisempaa. Taide mahdollistaa kokemuksia, joita ei voi saavuttaa muilla keinoilla, hän jatkaa.

Lempipuu-keräykseen voi osallistua lähettämällä kuvan ja tarinan puusta osoitteeseen elina.laitinen@varsinais-suomi.fi.

Kuvataiteilija Elina Laitinen työskentelee seututaiteilijana 1.9.–30.11. osana Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa Varsinaista kulttuuria -hanketta. Sen tavoitteena on tukea kuntien kulttuuripalvelujen tuottamista koko maakunnan alueella: mukana ovat kaikki 27 Varsinais-Suomen kuntaa, jotka hankkeessa jakautuvat kuudeksi seutukunnaksi.

Turun Seutusanomat