Koko perheen taidetapahtuma avaa Casa Haartmanin taiteilijakodin kesäkauden

Lasten museopäivän myötä alkaa Casa Haartmanin kesäkausi, joka jatkuu aina elokuun loppuun saakka. Kuva: Heikki Räisänen.
Lasten museopäivän myötä alkaa Casa Haartmanin kesäkausi, joka jatkuu aina elokuun loppuun saakka. Kuva: Heikki Räisänen.

Naantalilaisen taiteilijakoti Casa Haartmanin kesäkausi saa iloisen startin Lasten museopäivänä sunnuntaina 11. kesäkuuta.

NAANTALI.

Casa Haartman osallistuu Naantalin Musiikkijuhliin järjestämällä yhteistyössä Naantalin museon kanssa maksuttoman Lasten museopäivän 11. kesäkuuta kello 10–14. Päivän ohjelmistossa on tekemistä ja puuhaa koko perheelle, luvassa muun muassa paperinuken tekoa, nyörin punomista, taidepaja, kuvauspiste sekä museopeli.

Museoon otetaan sisään enintään 15 vierailijaa kerralla, mutta puutarhassa on hyvin tilaa askarrella ja maalata odottaessa. Tapahtumaa suositellaan erityisesti 6–13-vuotiaille lapsille.

Lasten museopäivää vietetään Naantalin museolla kello 11–13 perinteiseen tapaan Hiilolan pihassa. Osa päivän aktiviteeteista tapahtuu ulkona ja näin ollen tapahtumalla on säävaraus.

Casa Haartmanin varsinainen kesäkausi alkaa 14. kesäkuuta ja museo on avoinna keskiviikosta sunnuntaihin joka viikko aina 31. elokuuta asti. Ensimmäisellä viikolla museo on avoinna keskiviikosta sunnuntaihin kello 12–18. Sen jälkeen museossa voi vierailla keskiviikkoisin kello 12–18 ja torstaista sunnuntaihin kello 12–16. Juhannuksena 23.–25.6. museo on suljettu.

Ainutlaatuisen taiteilijakodin kokoelmat esittelevät taiteilija Axel ja Hedvig Haartmanin kodin, joka oli taiteen ja inspiraation lähde aina 1960-luvulle asti. Museovierailijat pääsevät tutustumaan taloon, sen alkuperäisiin kalusteisiin ja taide-esineisiin.

Turun Seutusanomat

 

 

Tiesitkö?

• Taiteilija ja kulttuurivaikuttaja Axel Haartmanin (1877–1969) ja hänen vaimonsa Hedvigin (1874–1967) ateljeekoti on kiehtova aikamatka menneille vuosikymmenille. Casa Haartman on avoinna vierailijoille kesäisin.

• Vuonna 1926 valmistuneen rakennuksen hillitty ulkokuori kätkee sisälleen näyttävän sisustuksen sekä taideaarteita, kuten Helene Schjerfbeckin teoksia. Hyvin säilyneen kodin omaperäinen tunnelma ja lukuisat kiehtovat yksityiskohdat tarjoavat vierailijalle mieleenpainuvan elämyksen.