Viikonloppu tuo Turun Saaristolaismarkkinat jokirantaan

Turun Saaristolaismarkkinoiden alue. Kuva: Turun liikennekeskus.
Turun Saaristolaismarkkinoiden alue. Kuva: Turun liikennekeskus.

TAPAHTUMAT.

Järjestyksessään 24. Turun Saaristolaismarkkinat pidetään 14.–16. huhtikuuta Aurajoen rannassa, Läntisellä Rantakadulla Martinsillan ja Förin välisellä alueella. Markkinat ovat avoinna perjantaina ja lauantaina kello 9–18 ja sunnuntaina kello 10–17.

Turun Saaristolaismarkkinat on ammattikalastajien, saariston- ja rannikon alkutuottajien ja muiden kalatuotteita valmistavien ja markkinoivien yrittäjien suoramyyntitapahtuma. Mukana on myös rajoitettu määrä muita teemaan sopivia myynti- ja esittelypisteitä. Markkinajärjestäjänä toimii Turun Kalamarkkinayhdistys ry.

Kevään parhaat ammattikalastajien valmistamat kalaherkut valitaan heti ensimmäisenä markkinapäivänä ja kilpailun tulokset julkaistaan perjantaina. Mikäli sää on suosiollinen, odotetaan jokirantaan 40 000 – 60 000 kävijää. Viime vuonna kävijämääräksi laskettiin noin 45 000.

Tänä vuonna myyntipaikkoja on varattu yhteensä 68. Paikkanumeroitu näytteilleasettajaluettelo myyntituotteineen löytyy Saaristolaismarkkinoiden nettisivuilta sekä tapahtuman infopisteeltä. Tapahtumat valmistelutyöt alkavat 13. huhtikuuta markkina-alueella, joka on suljettu ajoneuvoliikenteeltä.

Lions Club Turku-Aninkaisen, Länsi-Suomen Kalatalouskeskus ry:n ja Åbolands Fiskarförbund rf:n perustama Turun Kalamarkkinayhdistys ry ylläpitää Turun kalamarkkinaperinnettä ja jatkaa työtä Turun Silakkamarkkinoiden ja Turun Saaristolaismarkkinoiden järjestämiseksi vuosittain. Vuosi 2023 on yhdistyksen 22. toimintavuosi.

Turun Seutusanomat