Raision Loimu taistelee pronssimitaleista

Akaa-Volley väänsi Loimusta voiton viiteen otteluun venyneessä välieräsarjassa. Loimu taistelee tällä viikolla pronssimitaleista.

LENTOPALLO

Raision Loimu ja Akaa-Volley vastasivat kevään toistaiseksi hienoimmasta ottelusarjasta lentopallon Mestaruusliigan pudotuspeleissä. Viiteen otteluun venynyt välieräsarja kääntyi lopulta Akaa-Volleyn voittoon otteluin 3-2, joten Akaa jatkoi finaaleihin ja Loimu jäi taistelemaan pronssimitaleista.

Ratkaiseva viides ottelu pelattiin Akaalla pitkäperjantaina. Erona aiempiin otteluihin oli se, että tällä kertaa Akaa onnistui voittamaan ottelun suoraan kolmessa erässä, eräpistein 25-22, 25-23 ja 25-16.

Loimun valmentaja Mika Rantanen tunnusti Akaan paremmuuden.

– Noiden kahden ensimmäisen erän loput menivät hiukan hermoilun piikkiin. Ei vaan riittänyt keskittyminen. Akaa ansaitsi voittonsa – ei siinä mitään, totesi Rantanen Mestaruusliigan nettisivujen artikkelissa.

Akaan valmentaja Olli Kunnari korosti kahden ensimmäisen erän tiukkuutta ja kiitteli myös yleisöä – niin Akallaa kuin Raisiossakin.

– Kahdessa ensimmäisessä erässä oli molemmilla mahdollisuudet. Hieno pudotuspelitunnelma molempien kotiluolissa.

Loimu kohtaa pronssiotteluissa Savo Volleyn. Pronssi ratkaistaan paras kolmesta -menetelmällä eli kahdella voitolla nappaa itselleen pronssiset mitalit.

Sarja alkaa tiistaina 11. huhtikuuta Kuopiossa. Perjantaina 14. huhtikuuta pelataan Raisiossa ja jos kolmas ottelu tarvitaan, se pelataan heti lauantaina 15. huhtikuuta Raisiossa.